Dobrý den,chtěla bych se zeptat jak je to u nás s chovem papírových psů z hlediska daní?Bylo mi řečeno ,že když odchovám jeden vrh za jeden kalendářní rok nemusím podávat daně protože finance ,které získám nepokryjí ani náklady na chov psů které mám doma.Děkuji Mirka
Pokud byste skutečně odchovala jeden vrh za jeden rok, pak by Vás snad nikdo nepodezíral z neoprávněného podnikání a danila byste to podle §10 - ostatní příjmy. Ty jsou osvobozené, pokud jejich úhrn nepřesáhne 20.000 Kč za zdaňovací období (kalendářní rok). Pokud byste tento příjem přesáhla, Váš dílčí základ daně podle §10 by pak byl příjem minus výdaje prokazatelně vynaložené na jeho dosažení.
Jé tak to mě ani nenapadlo platit nějaké daně a nikdy jsem o tom neslyšela.
al bunda*
To ani neříkej nahlas, je šance, že si tě najdou..
martina30*
Já se nebojím je to blbost platit daněa nikdy jsem o tom neslyšela.
al bunda*
Neznalost zákona neomlouvá...
martina30*
Tak bych chtěla ten zákon vidět a nebo tedy kde je to napsané já se kuknu a ráda přečtu
al bunda*
Zákon o dani z příjmu fyzických osob budiž tvojí studijní literaturou. zakonynawebu.cz/... A nebo to neřeš, ale nikde o tom zbytečně nehovoř. Hezký den.
martina30*
Já to neřeším,ale chováme už hodně dlouho a znám hodně chovných stanic a nikdo nic neplatí.
martina30*
Kdybych měla živnostenský list tak je jasné,že se odvádí daně,ale na chov nepotřebuji živnostenský list.
al bunda*
Ale to je omyl. Daně se platí z jakýchkoli příjmů, je-li toho víc než 10 tisíc za rok - tedy částkou si nejsem jistý, bývalo to šest, kolik je to aktuálně netuším. Třeba i z výnosů ze záhumenku se platí daně, pokud ty výnosy přesáhly částku, stanovenou zákonem - to se málo ví.
Jsem ton přelouskala něco na tom pravdy je. U živnostenských listů je to jasné ,ale bez to nikdo neřeší.Tak jak říkáš budeme mlčet a dělat ,že nic se neděje,jelikož štěnátka nemáme tak v pohodě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.