Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slepice sedí na vejcích

Od: sofrma* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den asi před rokem jsme si koupily slepice které by neměli sedět na vejicích ale jedna slepice právě sedí a ostatní slípky nemají kde snášet.Chci poradit jestli nebude lepší když slepici dáme zvlášť na nějaké jiné místo a dáme jí tam spátky ty vejice na kterých seděla,NEVADÍ TO?A proč sedí na vejicích když je koupená na to aby snášela a né seděla na vejicích? DIKY za odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Nepíšete jaké slepice máte. Pokud hybridky Dominant, tak ty tohle dělají běžně. Nebylo by lepší slepici odkvokat? Po odkvokání začně opět snášet. Co máte za kohouta? Koupili jste jej společně se slepicemi? Tak tyto hybridní slepice nejsou určeny k množení, je to finální produkt. Odkvokání je daleko rychlejší při začátku kvokání a ne až se slepice nechce hnout z místa.

Kvočka má být vždycky zvlášť, ostatní slepice jí podnášení vajíčka, takže pod ní máte různě stará vejce což je o ničem. Jen mě zaráží, že máte jen jedno snášedlo pro slepice. Na 10 slepic je třeba minimálně 4 snášedla i když oni se stejně budou mačkat v oblíbeném .

doplněno 21.08.13 11:45:

Do ostatních hnízd dejte podkladky a slepice tam začnou snášet. Jestli oddělit kvočnu a nechat sedět, záleží na vás. Pokud chcete nějaká kuřata, tak ano. Pokud kuřata nechcete, tak slepici odkvokat.

sofrma*
hodnocení

kOHOUTA JSME KOUPILi ZVLÁŠŤ,když chceme pozbírat vajíčka tak kvoká a nechce nás k nim pustit.Takže máme tu slepici dát zvlášť?Oni si snášijou jen na jedno místo nevíme jak jim máme udělat více snášedel.

mowla*

Kohouta máte a slepice kvoká - podstatná otázka je, zda chcete kuřata nebo ne:
- pokud ne, oddělte kvokající slepici od ostatních a dejte ji na pár dnů do chladného (přiměřeně, do lednice ne) a omezeného prostoru (babička používala řičicu - hrubé velké síto, kterým slepici přiklopila v takovém ´polosklepě´, já takovou slepici zavřel do velké bedny sklepě) - kvokání ji ´přejde´
- pokud ano, udělejte jí separé hnízdo a do něj jí dejte vajíčka z max. třídenní snůšky (jinak při vylíhnutí prvních kuřat ostatní ´zapomene´ - škoda vajec a trápení kuřat - nemáte-li líheň), dejte jí zvlášť - blízko hnízda, i krmení a vodu - a nechte ji tak
..."když chceme pozbírat vajíčka tak kvoká a nechce nás k nim pustit"... - já se drůbeže nikdy na názor neptal, chci-li slepici sebrat vejce, tak jí je prostě seberu - rychle a důsledně (v konečném důsledku je to pro ni menší stres, než nějaké ´dohadování se´)
..."Oni si snášijou jen na jedno místo nevíme jak jim máme udělat více snášedel."... - nevím, jak máte snášedla vyřešena, ale prostě udělejte vedle toho prvního (nebo někde jinde v prostorách slepičího ´kotce´) dvě-tři další podobná, slepice si své oblíbené vyberou.

doplněno 21.08.13 13:12:

Do pytle - namísto smajlíků mají byt pravé (ukončující) závorky... Smajlíci se z nich vylíhli!... *smich*

Admine?

doplněno 21.08.13 14:16:

Usko - já to svedu na nářečí... :-D

uska*

mowla - svatá pravda. Jen na okraj... třídenní snůšky ... smůšku mají včely, slepice snášku, ale ve výsledku je to fukt. Je to produkt jako produkt:)

vlasatec*
hodnocení

0x

Jestli sedí na vejcích tak by chtěla asi kuřátka. Moje maminka říká vzít ji strčit do studený vody a ona na to šokem zapomene.

doplněno 21.08.13 12:38:

Samozřejmě pokud nechcete kuřátka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]