Nejste přihlášen/a.
Zdravím, prosím o radu. Můžu dát větvičky buxusu do voliéry k andulkám, korelám a rozelám? Nevím, jak je to s jeho jedovatostí či nikoliv. Díky moc. Do voliéry dávám třeba smuteční vrbu, tu milují, ale ta brzy seschne. Rád bych tam dal nějaké větvičky, které vydrží déle zelené.
Z Wikipedie - Rostlina obsahuje alkaloid buxin, který po požití způsobuje otravu zvířat i lidí. - taže by to asi nebylo to pravé. Dokud je venku zeleno, stačí i pampeliška, přes zimu jsem míval v lednici koupený salát a po listech jim ho dával (vydrží min. týden). Ale v zimě jsou vděčné i za jabloňové, osikové nebo lískové letorosty bez listí, oloupou je do bíla.
s větvemi souhlasím. Já to myslel tak, že to je jako i ozdoba té voliéry, když tam je olistěná větev. Takto to je třeba s tou vrbou, ale jak jsem psal, dlouho nevydržía rychle opadá.
Když chceš olistěnou větev i jako dekoraci, je to dobrý nápad. Musíš ale uříznout větev dost dlouhou, spodek odvětvit, prostrčit mezi dráty klece a venku dát do sklenice s vodou. Pokud budeš vodu měnit, vydrží dokud ji anduly neozobou. Můžeš si udělat i zásobu na zimu, kroucená vrba vydrží ve váze dost dlouho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.