Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Curani na podlahu

Od: jirirezac87 odpovědí: 8 změna:

Ahoj mam male stene ma 2 mesice a porad mi cura na podlahu i kaka skousel sem pocakat hadru jeho moci ale on tam nechce a taky sem vyzkousel vitrit podlahu savem univerzal na podlahy a povrch ale porat to nepomaha poradi nekdo? dekuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

1x

Dvouměsíční cancourek ještě nic neumí :D.. Jestli - a to předpokládám - bude chodit ven, vypozorujte, kdy začne čuchat po podlaze - to hledá ideální místo, kam svůj poklad položit, musíte ho popadnout a letět s ním ven.. pokud bydlíte v paneláku, to Vám bude muset poradit někdo jiný : )..tam to asi nejde tak rychle..

xixi*
hodnocení

1x
Je to psi miminko, musite ho naucit, kam curat a kakat.
V panelaku nebo pokud nemate moznost behat ven, tak do prostoru, kde ma pes pristup, date na zem noviny tak, aby kdyz udela potrebu, aby to bylo vzdy na noviny. Pak prostor pokryty novinami zmensujete a to smerem ke vstupnim dverim. Casem budete mit noviny jen u dveri a pak uz vam pes bude jen oznamovat, ze je cas jit vencit a to tim, za si drepne u dveri. Za vycurani na noviny veeeeeelikaaaaaa pochvala a treba i pamlsek, za nehodu mimo netrestat! A zadne machani nosu v louzicce. Pokud nechcete mit cely byt pokryty novinami, tak omezte pejskovi moznost pohybu, ale na zacatku musi mit noviny opravdu vsude. A taky pejska sledujte, naucite se poznat signal, kdy se chysta curat.

katerina77*
hodnocení

1x

Jedina rada, ktera na to je a ucinkuje - hodne casto chodit se stenatkem ven a odmenovat za vycurani venku. Pokud neco udela doma, tak netrestat, proste jen uklidit a nijak na to nereagovat. Vencit je potreba hodne casto i v noci, proste se par tydnu clovek nevyspi, ale bohate se to vrati, protoze stene se to nauci opravdu brzy. Pokud mu budete doma vymezovat misto na curani - hadr nebo tak neco - zadelavate si na obrovsky problem, ceka vas pak dalsi faze preucovani z hadru na ven a je to uplne zbytecny mezikrok a casto hodne tezko zvladatelny. Rada majitelu malych psu by mohla vypravet. Je totiz tezke psovi vysvetlit, ze nejakou dobu bylo v poradku curat doma a najednou ne. Takze fakt to chce si davat pozor a dat tomu tu energii na nekolik tydnu a vencit a vencit porad dokola a postupne prodluzovat intervaly. Ale to az za delsi dobu, dvoumesicni mrnous potrebuje fakt casto.

xixi*

Běhat se štěndou ven je samozřejmě nejlepší, nejrychleji se naučí, že se čůrá venku. Ale tuhle možnost nemá každý. Prvního psa jsem si pořídil v době, kdy jsem žil v osmém patře v paneláku. A tam tahle možnost nešla použít. Protože než přijel výtah, než sjel do přízemí atd. to bylo moc dlouho. Proto jsem uplatnil tu metodu s novinama. Je to na delší lokte, ale postupně se pes taky naučí čůrat venku. Ve chvíli, kdy už byli noviny jen na jednom místě blízko dveří, už byl starší a byl schopen vydržet čekání na výtah a cestu výtahem. Takže jak jsem viděl, že očmuchává noviny, tak jsme šli ven a bez problému doběhl. V této fázi se už čůrání doma na noviny tak neprožívá a nechválí, zato se chválí a odměňuje venku. Pes pak okaté čmuchání kolem dveří využívá i později, aby naznačil pánovi, že je čas jít ven.

katerina77*

Taky bydlim v panelaku a slo to :)

xixi*

tak to jste dobrá *palec* u nás se čekalo na výtah klidně dvě minuty, velkej provoz, takže když jsem to zkoušel běhat se štěndou ven, tak jsem bud byl počůranej já nebo jsem uklízel výtah :D

katerina77*

Diky :) Snazila jsem se chodit preventivne, necekat az se mu bude chtit moc, to dost pomahalo a pak jsem taky hodne behala po schodech. Ale samozrejme nejaka ta nehoda na me nebo na chodbe se nam taky povedla ;)

hodnocení

0x

Jirko, napiš do modrého vyhledávače Pes čurá nebo Čurání psů. Tak se dostaneš do archivu a najdeš tam spoustu rad a vychytávek. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]