Nejste přihlášen/a.
To asi není, ale pokud vypadá dobře, tak bych mu v jeho choutkách nebránil. Spíše by mě zajímalo, jak vypadá jeho stolice - možná by se s tím dalo i topit. Náš kocour zase žere trávu, což mi u kočky připadá nepřirozené, ale dcera mě vysvětlila, že si tím prý čistí žaludek.
Martine, když kočky žerou trávu, je to proto, že se tak zbavují trichobezoárů. Když tráva není v dosahu, dá se koupit pasta, která splní tento účel. Psi také žerou trávu. Také si takto čistí žaludek. Já si myslím, že se kocour snaží vyřešit problémy se zažíváním, jak nejlépe umí. Jaké uhlí kocour žere? Dřevěné nebo kamenné? Dřevěné uhlí je v podstatě dezinfekce. Několikrát jsem tady propagovala živočišné uhlí při průjmech ať už lidských nebo zvířecích.
Kocou se snaží vydezinfikovat si zažívání. Kdy jste naposledy odčervovali a odblešovali? Protože blechy přenášejí vajíčka střevních parazitů. Tam bude problém, který kocour řeší tak, jak umí.
Tak tam bude důvod. Antibiotika zničila střevní mikrofloru a on se to snaží napravit. Nevím, jak to kočky mají, ale lidé po ANB mají jíst jogurty, tvaroh, kyšku. Ani jedno z toho kocourovi nemůže ublížit. Nabídněte mu a když se sebere, odčervěte znovu. A odblešte pipetkou, jestli je venkovní.
Žere dřevěné uhlí. Odčervovali jsme jej asi 2 měsíce zpátky,ale pouze 1 dávkou, protože poté chytl zápal plic a dostal antibiotika.
pro "babkazov"
- dobrá odpověď - 100x plus! - to je fakt - já taky "žeru" živočišné uhlí, když je mi jakkoliv blbě. Kocour to zřejmě ví i bez našich rad. Zdravím. Marcela.
Tak, a co chybělo mým koťátkům, když baštila s velkou chutí kočkolit? Někdy to prostě může být jen zlozvyk. Někdy ne.
Pokud šlo o stelivo bentonivé, je to v podstatě hlína. A tu zvířata (třeba koně) pořírají ve chvíli, kdy si potřebují napravit trávi trakt. Ale koťata to dělají z hravosti a zvědavosti, proto se má koťatům dávat zásadně nehrudkující stelivo, protože ona taková hrudka v žaludku nic moc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.