Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kocour žere uhlí

Od: tarka* odpovědí: 16 změna:

Je normální, že náš kocour žere uhlí?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zvířata žerou to, co jim vyhovuje. Takže je to asi normální.

Ale pokud mu jde z uší kouř a pára, tak nemáte kocoura, ale parní lokomotivu.

14.08.13 19:16

Jethro:*smich**haha*

hop®
14.08.13 19:41

*palec**haha**haha**haha*

kvetka*
15.08.13 08:14

*smich*

olinlitomericko
hodnocení

0x

...psi u známých v Úpohlavech se taky ládovali uhlím. Vypadalo to na nenasytnost-aby jim někdo něco nesežral...

martin1965*
hodnocení

0x

To asi není, ale pokud vypadá dobře, tak bych mu v jeho choutkách nebránil. Spíše by mě zajímalo, jak vypadá jeho stolice - možná by se s tím dalo i topit. Náš kocour zase žere trávu, což mi u kočky připadá nepřirozené, ale dcera mě vysvětlila, že si tím prý čistí žaludek.

Martine, když kočky žerou trávu, je to proto, že se tak zbavují trichobezoárů. Když tráva není v dosahu, dá se koupit pasta, která splní tento účel. Psi také žerou trávu. Také si takto čistí žaludek. ;) Já si myslím, že se kocour snaží vyřešit problémy se zažíváním, jak nejlépe umí. Jaké uhlí kocour žere? Dřevěné nebo kamenné? Dřevěné uhlí je v podstatě dezinfekce. Několikrát jsem tady propagovala živočišné uhlí při průjmech ať už lidských nebo zvířecích. *hej*Kocou se snaží vydezinfikovat si zažívání. Kdy jste naposledy odčervovali a odblešovali? Protože blechy přenášejí vajíčka střevních parazitů. Tam bude problém, který kocour řeší tak, jak umí.

doplněno 15.08.13 11:05:

Tak tam bude důvod. Antibiotika zničila střevní mikrofloru a on se to snaží napravit. Nevím, jak to kočky mají, ale lidé po ANB mají jíst jogurty, tvaroh, kyšku. Ani jedno z toho kocourovi nemůže ublížit. Nabídněte mu a když se sebere, odčervěte znovu. A odblešte pipetkou, jestli je venkovní. ;)

tarka*
hodnocení

Žere dřevěné uhlí. Odčervovali jsme jej asi 2 měsíce zpátky,ale pouze 1 dávkou, protože poté chytl zápal plic a dostal antibiotika.

culdabulda1*

pro "babkazov"

- dobrá odpověď - 100x plus! - to je fakt - já taky "žeru" živočišné uhlí, když je mi jakkoliv blbě. Kocour to zřejmě ví i bez našich rad. Zdravím. Marcela.

tarka*
hodnocení

Děkuju, vyzkouším. :)

kejki

Probiotika pro kočky jsou v Probicanu, jsou to i vitamíny.

martin1965*

Babkozov, díky za vysvětlení, mě ale stejně příjde divné, když takový predátor, jako kočka (představuju si jí jako malého tygra), žere trávu, ale chápu, že to asi potřebuje.

72mona3*
hodnocení

0x

Tak, a co chybělo mým koťátkům, když baštila s velkou chutí kočkolit? *nevi* Někdy to prostě může být jen zlozvyk. Někdy ne.

pb®

Pokud šlo o stelivo bentonivé, je to v podstatě hlína. A tu zvířata (třeba koně) pořírají ve chvíli, kdy si potřebují napravit trávi trakt. Ale koťata to dělají z hravosti a zvědavosti, proto se má koťatům dávat zásadně nehrudkující stelivo, protože ona taková hrudka v žaludku nic moc.

Co to je kočkolit? *sok*

doplněno 15.08.13 15:40:

Ahááá, stelivo. :D

ukulele*

Kočkolit je obdoba písku v kočičím wc. Je to skupina látek, buď organických - papírové žmolky, granulky, nebo anorganické z porezních materiálů, mnohdy bývá aromatizovaný, levnější druhy jsou bez vůně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]