Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co potřebuji do akvária?

Od: kikinamikina* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,mám malou dceru a hrozně touží mít doma rybičku,chtěla bych její přání splnit,ale nemám s rybičkami žádné zkušenosti! na internetu jsem koupila tento dětský set akvaristika-ostrava.cz/... Prosím poraďte co konkrétně bude ještě potřeba do akvária koupit?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

3x

Dobrý den,

do takového prťousa akvárka prosím nekupujte více ryb, než 1 samce betty - a i pro toho je to docela málo.. Neuvažovala by jste spíš o krevetkách? : )..

Ono čím je akvárko menší, tím se jakákoliv chyba, zanedbání projeví rychleji, než ve větším. Nejlepší by bylo za ty 300kč koupit tak 30litrový od někud z bazaru, nejlíp až 50litrový - to je takový střed, na kterém se nejlíp učí a už tam může být více rybek, rostlinek atd... a člověk se vyblbne : )

Nicméně zpátky k tomu malému pokud budete často měnit vodu, filtr ani potřebovat nebudete, ale byl by lepší, nějaký maličký - např tento, ale i ten je pro větší akvárko : )..

určitě budete potřebovat topítko také na malý objem, a určitě nezapomeňte na rostlinky a pro ně nějakou lampičku... Pokud by jste měla zájem, mohla bych Vám přebytky rostlin poslat poštou.. ;)

kikinamikina*
hodnocení

Dobrý den děkuji za radu, takže myslíte,že jsem se s timto setem unáhlila?no co se dá dělat už ho máme doma =( Někdo mi říkal,že místo filtru by mohl stačit nějaký vzduchovací kamínek?Může to být?

ria*

Uvidíte časem - třeba Vás akvaristika chytne, sami pak uvidíte, že rybka se v malém pořádně ani neproplave a investujete do většího - takovéto malé akvárko se pak vždy hodí jako karanténa, nebo odchovnička..

K tomu vzduchovacímu kamínku -pokud (doufám) vyberete jen tu bettu, tak vzduchování nepotřebujete vůbec, betta dýchá vzdušný kyslík, ale k vzduchovacímu motorku se napojí molitanová kostka a to pak jako filtrace funguje výborně.. to je na Vás, co vyberete, jen myslím, že kostka zabere ještě víc místa, než ten filtřík.. ale asi bych také nakonec byla pro ní...: )

doplněno 13.08.13 16:03:

A ještě Vám doporučím stránky http://rybicky.net/

někdy se mi stane, že se tam zapomenu i pár hodin.. skvělý web a akvaristika je nádherný koníček ;)

72mona3*
hodnocení

2x

Akvárko je opravdu miniaturní, ale když už ho máte, aspoň zjistíte, jestli si časem pořídíte větší, nebo ... Na nácvik to ujde ;)

Filtr bych nedoporučovala, i ten nejmenší vám z toho udělá vířivku. Ideální je takový ten obyč. molitanový (právě s tím vzduchovacím kamínkem uvnitř) nebo opravdu jen ten kamínek. A sameček Betty splendens (bojovnice) bude stačit. Nevím, proč většina odpovídajících na takového fešáka zanevřela, ale ten můj byl strašně zvědavý a jako první rybička i neuvěřitelně zajímavý. Jen je ještě potřeba dávat pozor na teplotu vody a mít na akváriu kryt.

kikinamikina*
hodnocení

Dobrý večer, děkuji za Vaší radu, koupila jsem Bettu, právě dnes =) zatím jsem do akvárka nasadila místo filtru dvě rostlinky, ještě tedy dokoupím teploměr, kolik by měla voda mít stupňů? A taky s tím krytem to budu muset nějak vymyslet,zatím je odkryté =( svítila jsem na něj dnes obyč. lampičkou,snad mu to nevadí? Taky jsem mu zkoušela do akvárka dát zrcádko,jen tak na pul hodinky aby se nebál,krásně se před ním naparoval =) Mohla bych na něj koukat hodiny =) Takže to vypada,že jsem rybku nepořídila pro dceru,ale pro sebe =D Mám z něj velkou radost!

72mona3*

Nemáte zač. I já byla z toho svého Evžena jak u vytržení*tanec* Neměla jsem topítko, ani kryt a svítila jsem jako vy lampičkou, protože na miniakvária prý nedělají osvětlení (možná, že už doba pokročila...). I když neměl tu správnou péči, vydržel mi krásné dva roky a přestože se všude uvádí, že jakýkoliv zásah do akvária (i výměna vody) je pro ryby stresující, ten můj první (i ti další), to brali jako zábavu a doslova mi koukali pod ruce :D Rostlinky jsou fajn, moc rádi se za ně schovávají. S tou teplotou je to trochu horší. Uvádí se zhruba 23 až 27 stupňů. Pokud dodržíte aspoň tu spodní hranici, bylo by to fajn. Dlouhodobě nižší už by mohla vadit. I těm rostlinám. Jako kryt mi pak stačilo uřízlé sklo, i když...pozor na děti.

Přeji vám moc pěkných chvil s fešákem... *smich*

majsterjoe*
hodnocení

0x

Rybu, aspon dve. Nejakou vodu a knizku pro zacinajici akvarijsty. A asik nejakou iltraci. Za me bych doporucil vetsi akvarium at se nauci o ryby starat.

bonie*
hodnocení

0x

už tu někdo psal filtraci - filtrace není až tak nutná, pokud v tom akváriu bude tzv život - rybička co kadí, roslinka co z toho poroste a za odměnu udělá kyslík pro rybičku.

Osobně bych v tak malém akváriu spíš vynechala tu filtraci a dala živou rostlinu, protože je malé, tak v momentě kdy rostlina hodně vyroste jí budete museet zastříhnout. Dala bych živou rybičku nejlépe platu a vyberte oranžovou, prostor je malinký a ryby rostou dle prostoru ale na objem nádrže se dvě vejdou. Když byste dávala filtraci, tak vám 1/4 objemu akvária zabere ta filtrace.

Pokud koupíte nakonec tu bettu,tak jí dejte dolu do akvária malé kosmetické zrcátko, rybka si bude myslet, že jí někdo chce lézt do místa a bude se naparovat.

Pokud akvárium osadíte rostlinami správně, nebude nic dalšího třeba, můžete si pomoct i plovoucími rostlinami, které pak až vyrostou ty na dně vyhodíte.

Tenhle set je spíš pro umělé rybičky :( Velmi opatrně na krmení, radši rybce dejte méně! Nadbytek krmení zkazí vodu raz dva

doplněno 13.08.13 19:30:

a kupte si šnečka... další na co se dá koukat :)

doplněno 13.08.13 19:50:

každá rybka naroste dle prostoru, v takovém malém akvárku 10 cm nebude mít ani náhodou ;)

doplněno 13.08.13 20:20:

myslím, že žádná rybka se nehodí do takhle velkého akvárka aby byla zajímavá pro malé dítě - proto platy... mečovkám by zakrněl bič, paví oka nejsou pro malé dítě moc zajímavé... no a beta? v podstatě lidově stojí a civí ale je aspoň barevná.

tolik oblíbená zlatá rybička (závojnatka či karásek) to je čuně, takco aby byla rybička zajímavá?

Také jsem měla rybičky ale v nádrži přes 500 l :D to se jinak vybíralo

doplněno 13.08.13 20:34:

Ria: jo, ony ty hejna mají i svou hiearchii, je nádhera je pozorovat. Já měla tohle veliké zabudované ve zdi u jídelního stolu, jako jiní koukají u jídla na tv, já civěla do akvárka, tam vždycky bylo něco na koukání :D

ria*

Dobrý večer,

dovolím si nesouhlasit s platami - mě kdysi vyrostly až do 10cm - a teď si představte 2 v akvárku 20x20cm :D

zůstala bych u toho Beťáka, možná ještě nějkaýho šnečka - Betty jsou nádherné ryby neomezených barev a tvarů.. skoro : ).. a filtraci opravdu nutně nepotřebuje.. ale musí být jen jeden! Dva by se pobili..v takovém malém akvárku by asi uhnal i tu samici..

.. a to zrcátko by se mělo dávat tak na půl hodinky denně, aby posiloval ploutve, kdyby to měl celý den, mohl by se z toho buď unavit a uhynout, nebo by byl zalezlej v koutku tak, aby na zrcátko neviděl a byl by z toho akorát zbytečně vystresovaný... podle povahy : )..

doplněno 13.08.13 19:56:

..ale proč zbytečně mrzačit ryby*plac*Navíc platy jsou docela prasátka - hodně špiní vodu a nedejbože aby to byl páreček..*ee*

doplněno 13.08.13 20:02:

Nebylo by lepší spíš podříďit akvárko rybě, než nechat rybu, aby se podřídila akvárku?.. ani bych neměla radost koukat na zmrzačenou rybu v akvárium kam se velikostně nehodí.

doplněno 13.08.13 20:28:

Souhlasím že je to vážně malé pro jakoukoliv rybu.. ale ta betta toho právě moc nenaplave, tak tam nějaký čas vydrží..(navíc je krátkověká)..., já mám 300l, mám ráda hejnovky : ) když se to dá dohromady a plavou přes nádrž jako jeden muž.. tak to je něco : )

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]