Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyydrží pes sám doma?

Od: lilil odpovědí: 14 změna:

Jak dlouho může být malý pes sám doma, když má zajištěno žrádlo, vodu i možnost kde vykonávat svoji potřebu? Bohužel není možno ho nikomu dát hlídat.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

skye*
hodnocení

3x

Na jakou dobu to máte v úmyslu Vy? Pokud myslíte třeba den, tak to snad přežije, ale pokud několik dní, tak to už rozhodně ne! Pokud třeba někam odjíždíte a nemáte komu ho dát na hlídání, exitují psí školky či hotely, kam lze pejska umístit. Kamarádka takhle pejska dává na týden do hotelu, když jede do zahraničí na dovolenou.

lidus*
hodnocení

2x

Neumím si představit, že bych odjela na 2 dny a psa, kočku nechala doma. Naše kočky na chalupě-venkovní jsou zvyklé být přez zimu 5 dní bez nás ale když přijedeme mají velkou radost i když misky s granulema ještě nemají sežrané. Vždycky se najde někdo na hlídání, náš Niček býval o dovolené u dědy a po příjezdu s námi 2 dny uraženě nemluvil.

hodnocení

1x

Znám psí hotel za 120 kč denně, s venčením, stravou pro psy. Chovají se k nim pěkně. Zájem je tak velký, že je třeba objednat se min. měsíc dopředu. Pes není plyšová hračka, aby čekal někde v koutě na svého pána. Samotou strádá a to hodně. Vaše otázka by stejně dobře mohla znít: Jak dlouho může být malé dítě samo doma...? :(..Někdo se může na mě zlobit, že srovnávám dítě s pejskem, ale je to obojí živý tvor a ten pes by také měl mít stejnou péči, jako to dítě. Samotného ho rozhodně nenechávejte. Jaga.

hop®
hodnocení

0x

Vodu by měl mít minimálně jednou denně čerstvou, při pití si do ní naslintá a voda se pak začne kazit. Nemáte v okolí nikoho, komu byste mohli svěřit klíče, aby se o něj alespoň trochu postaral?

doplněno 11.08.13 15:37:

Mowla, to je další věc, nad psychikou opuštěného pesana jsem nepřemýšlel...

doplněno 11.08.13 17:13:

Mowla, ano, tazatelka směřovala dotaz na žrádlo a bavila se s prominutím o ho..ech, proto mě to nějak netrklo... *hi*

mowla*
hodnocení

0x

To záleží jen na tom psovi - jak je vychován.

Známý měl, např., výborně cvičeného loveckého psa a ten prostě věděl, že páneček se ´časem´ vrátí, takže nepanikařil, nebál se - a čekal.Asi se nudil, ale nedal to znát... ;)

Kámoška si zase vzala psa z útulku (odhadem dvouletého a nikdo nevěděl, co se s jeho pánem dělo/stalo) - a ten nevydržel sám ani pár minut - pravděpodobně se domníval, že je (opět?) opuštěn a tak - ve snaze paničku najít, byl schopen zlikvidovat záclony, žaluzie, okno - jen aby se dostal ven - a (zřejmě) mohl ztracenou paničku hledat.

doplněno 11.08.13 15:49:

Hope - já tu psí psychiku považuju za důležitější - pes není hračka, ale bytost na člověku - obvykle, silně závislá... ;) Navíc můžeš nainstalovat napaječku...

hodnocení

0x

Jak starý, jak velký, jaké plemeno, jak dlouho? *hej*

fribble*
hodnocení

0x

Víc než 24 hodin už jsou pro psa psychická muka, to opravdu není nikdo, koho pes zná, aby se došel podívat alepoň na pár minut?

haninka*
hodnocení

0x

Neviděla bych problém v čerstvé vodě. Naši psi ač mají denně čersvou vodu tak pijí z jezírek nebo dešťovku ze sudů. Rybičková voda s příměsí komářích larev se nevyrovná vodě z kohoutku :) Granule taky nejsou problém. Ale ať se na pejska příjde někdo podívat. Kvůli dobrému pocitu Vašemu a hlavně aby pejsek nebyl sám. Já bych své psy bez péče lidí se kterými jsou kámoši nikdy neopustila. Po dvou letech jedu na 5 nocí do Slovinska a už z toho mám trauma. A to je doma synátor, jeho přítelkyně, nájemníci, které mají rádi.

isteron
hodnocení

0x

Záleží na rase a povahe. Spoločenskí psi ťažko znášajú samotu. Problém by som videl aj vo venčení.

Náš špic, je spoločenský typ, nerád je sám doma. Keď som s ním, do každej miestnosti chodí za mnou. Po 4 - 5 hodinách musím ísť s ním von.

Ale počul som už aj veľkých vlčiakov zavíjať, asi boli sami , na celý deň. A behal s miskou, prázdnou , bez vody.

horsik*
hodnocení

0x

Dobrý den, jestli se můžu zeptat odkud jste?

lilil
hodnocení

Z hlavního města.

katerina77*
hodnocení

0x

Najdete pejskovi psi hotel, kde se o nej dobre postaraji. Dejte si cas na vyber, par si jich projdete a kouknete se jak to tam chodi a vypada. Protoze hodne jezdim na sluzebky, moji psi do hotelu chodi pomerne casto a vsichni jsme spokojeni. Ja mam klid, ze je o ne postarano, oni to maji jak prazdniny se spoustou psich kamosu a kdyz je tam privezu, je videt, ze maji radost. Nechavat psa delsi dobu o samote je kruty, i kdyz mu zajistite zradlo a vodu, bude tim hodne trpet. Jestli chcete odkaz na hotel u Prahy kam psy davam, napiste mi do vnitrni posty, rada se podelim :)

lilil
hodnocení

Bohužel nejsem registrovaná.

agumilka*
hodnocení

0x

Mám kamarádku a ta žije v domě a mají psa jorkšírka a je sám doma vodu a jídlo má v misce a svojí potrebu si zvykl vykonávát až se vrátí kamarádka nebo nekdo z rodiny .Normálně mužes chodit do skoly a rodice do práce ...ale kazdý pejsek je jiný ... :) zkuste hoo trochu připravit na to že doma bude sám ;) Pokud tvuj pes má moznost vykonat potrebu tak si myslím že to není problém :)

doplněno 17.08.13 13:37:

Pokud jedeš ovšem pryč na více dní tak ...bych to vyresila nejakým hlídáním u tety nebo nekoho pribuzného nebo hodne blízkého cloveka ..kterého dobre znás ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]