Nejste přihlášen/a.
Ahoj včera jsem se díval na telku a vzal jsem si morče k sobě . a najednou jsem viděl jak mu po chlupech leze červ lekl jsem se a začal ho prohlížet a najednou jsem si všiml ze mu padají chlupy za ušima nevíte co to může bít?
S těmi červy to může být patálie. Může to být červ z potravin nebo červ, parazit, z jeho střev. A ty padající chlupy, by tomu nasvědčovaly. Dej červa do krabičky nebo skleničky a morče i červa zanes ukázar veterináři. Neotálej, neváhej, protože to může být dost průšvih a ty je také můžeš dostat. A celá rodina.
1) Všechna morčata mají za ušima lysá místa, je to úplně normální.
2) S tím červem je to težší. Mohl to být vnitřní parazit, jak píše člověk přede mnou, ale podle mě je pravděpodobnější, že to byla larva mouchy. V tomhle horku pokálená podestýlka láká spoustu much, které do ní kladou vajíčka, a protože jejich životní cyklus je hodně rychlý, můžou se stačit vylíhnout, ještě než podestýlku vyměníš. Také chovám morčata a letos v létě už jsem jim muší larvy našla v podestýlce 2x (docela nechutný pohled, to ti povím). Je zkrátka potřeba častěji čistit klec.
PS: Zkus stránku chovatelů morčat, najdeš tam i o těch uších kralici.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.