Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme dvouletou kočku a čtyřměsíční kotě, také kočku. Máme domek se zahradou a primárně jsou doma. A mají také přístup ven.
Dospělá kočka se sama naučila chodit si ulevit ven, takže bedna se stelivem zůstávala už velmi dobu netknutá.
Pořídili jsme ještě kamarádku - kotě. To zvládá chodit na stelivo, ale rádi bychom aby také se naučila chodit ven...
Můžete mi prosím poradit tipy jak na to?
Děkuji
poradte.cz/... :D Takových a podobných otázek a odpovědí je více, poklikáte-li v archivu. Raději tu starou kočku naučte na kočičí wecko doma.
doplněno 10.08.13 08:23:#kočka+na+zahradě
Z vlastní zkušenosti mohu poradit, neřešte to, kočka to časem zvládne sama. Pochopí, že i venku jsou zajímavá místa k vykonání potřeby. Nejraději mají hezky upravené záhony, kde se dá dobře hrabat. Vloni jsme pořídili 4měsíční kotě naučené na domácí záchůdek, ale jak pobýval venku, naučil se konat potřebu jen tam, stejně jako starší kocour. Nebylo to hned, asi 4 měsíce chodil domů i ven. Máme 2 kocoury, záchůdek máme doma pořád, ale ani si napamatuji, kdy jsem ho naposledy čistila. Je spíš jako záloha pro případ, když zůstanou doma sami a přišla by na ně potřeba, tak vědí, kam jít, když to nejde ven.
Potvrzuji zkušenost>mirea<, nejdůležitější je, aby kočka byla čistotná. Můj kocourek narozený a chovaný v bytě ihned po prvním vypuštění na zahradu tam začal konat potřebu a jen občas využije domácí WC ( asi abych si neodvykla čistit ). Naopak zas na chalupě venkovní polodivoké kočky s oblibou používaly bedničku. Kočka je svéráz, bude si dělat, co sama chce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.