Nejste přihlášen/a.
Bude stačit ve vaně nebo něčem tolik vody, aby v tom morčata mohla chodit, ne plavat. Případně do nízkýho hrnku nebo něčeho, aby mohla vylízt, když budou chtít.
Jako sice plavou, ale nemusejí z toho být extra odvázaná. Na tom videu dole si myslím že má až až a snaží se pak zdrhnout, akorát nemá kam.
Přesně tak, jen namočit nožičky a bříško, případně otřít hadříkem uši a čumáček, to morčatům na osvěžení stačí. Plavat umí, ale že by z toho byla nadšená, to se asi většinou říct nedá (navzdory různým příručkám, které vám budou tvrdit, že morče miluje vodu... ehm, miluje, ale musí to být voda v okurce :D )
k té váze: váha je jistě naprosto špatný termín, ale nechtěl jsem sem cpát korektní fyzikální označení - hustota (objemová hustota, měrná hmotnost) - to jsou pro běžnou komunikaci podle mě dost hrozný termíny..., neboli autor chtěl říci, že decimetr krychlový šimpanze je těžší (má větší hmotnost, chcete-li) než decimetr krychlový člověka (za cca stejných podmínek co do poměru naplnění plic vzduchem), uf...
(proti nám jsou lidoopi "hory"svalů (a asi i kostí) - šimpanzík, co by narovnaný stěží dosahoval nějakému 100 kilovému pořezovi k prsou, by si tohodle svalovce bez větších potíží vytáhl do vejšky za krk jednou rukou...);
(já jsem šimpanze nevážil a nepřeměřoval, tohle vím tak nějak "samo sebou", ale teď jsem si teda narychlo našel na netu alespoň jeden článeček k věci - nehodlám o tom psát státnici, abych si sháněl solidnější podklady - zvídaví čtenáři nechť si to udělají sami... - nytimes.com/...);
my lidi (anebo i ty sloni a spousty jiných) jsme mnohem "lehčí", takže to se nám to plave (nebo dokonce bez pohybu splývá); lidoopi holt plavou jak zednická tříska... (teoreticky by se možná dalo spočíst, že při dostatečně velkém úsilí, správném stylu, adekvátnímu dechovému rytmu by aspoň někakou chvilku plavat mohli, ale prostě to neumí...)
Říká se, že všichni savci umějí plavat. Ale ještě jsem neslyšel, že by někdo nechával morčata plavat. A nikdy jsem neviděl plavat ani králíky, zajíce, myši (dobrovolně), ani kočky, ... Nech myšáky ve stínu, dej jim misku s čistou vodou a třeba tu výše zmíněnou okurku a budou mnohem radši, než když budou muset bojovat o život ve vodě.
Myši umí výborně plavat! :D Loni jsem odpočívala u rybníka, když kolem mě proběhla myš, skočila do vody a převlavala zátoku širokou cca 15 m.
doplněno 09.08.13 17:50:*přeplavala
(např. lidoopi plavat neumí, resp. nemůžou; když do ní spadnou, zahučí pod vodu okamžitě (jsou moc těžký))
doplněno 10.08.13 05:13:(to samozřejmě není k morčatům, ale k tomu, že plavou všichni savci)
Jestli lidoopi neumi plavat, tak to je clovek v peknem prusvihu, protoze na svoji vahu je mnohem slabsi nez takovy bezny lidoop.
Jinak plavou i sloni nebo hroši a kam se na ne s vahou hrabou lidoopi!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.