Nejste přihlášen/a.
Prosím poraťe, objevuje se mi doma tento brouk. Je malý cca 3-5mm má tvrdé krovky a po rozmáčknutí velice zapácá něco jako naftalín nebo tak. dost často ho nalézám na parapetu a v rámu plastových oken už mtrvého ale pohybuje se i po záclonách podlaze atd. nevím jak se dostal domů ani jak se ho zbavit. v oknech máme sítě ale i tak by jimi asi prolezl.
Já nechci být válečný štváč, ale zkontrolujte ve skříňce s potravinami všechny sáčky. Červíci, kteří tam jsou, jsou jejich. Všecko napadené vyhodit, dobré přesypat do lahví, třeba od mlíka, (dají se koupit trychtýře na široké hrdlo) na noc na mražák. Jakmile jednou ve spižírně tito brouici byli, už je problém dostat je navždy pryč. Proto je dobré mít všechno v uzaviratelných lahvích a sklenicích.
Jsou to potvory!
vsechno - mouku, krupici, ryzi, vlocky atd., presypavam do sroubovacich kompotovych sklenic. Ty pak strcim do prazdnych obalu (od mouky, ryze atd.), abych vedel datum spotreby. Tez pri otevirani nejdriv koukam pod vicko. A je klid. Casto si je dovezete domu uz z obchodu, v tom pripade se vam v te sklenici rozmnozi, kdyz to uvidite, tak je proste splachnete se vsim obsahem do zachodu.
Tak se da invaze (jakychkoliv brouku) udrzet na uzde.
Opakuji, castokrat si je dovezete uz z obchodu v potravinach, takze se proti tomu neda jinak bojovat. (Jak se v obchode ze sacku neco sype, nebrat, ani kdyby to byl posledni kus, muze to byt pres dirku, pres kterou se prokousaly dovnitr).
Do spaget a suchych potravin nelezou. V chlebe jsem je tez jeste nenasel, ale ten mivam v lednici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.