Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka čůrá do postele

Od: annicka odpovědí: 9 změna:

Ahoj všem,

máme kocourka, jsou mu víc než 2 roky, máme ho od koťátka, nikdy s ním nebyl problém, je moc hodný, přátelský, čistotný, ale prostě cca 1x za dva měsíce se nám vyčůrá do postele, buď na moji nebo přítelovu peřinu, absolutně netušíme, proč to dělá. Četli jsme články, že to může být kvůli aviváži nebo tak, která mu voní, ale často to bývá ne úplně po vyprávní povlečení, tou vůni to tedy asi nebude. Záchod má doma samozřejmě vždy čistý, doma má vše na co si vzpomene, nejsme na něj nikdy naštvanía netrestáme ho (že by to dělal natruc), protože je jinak moc hodný a klidný, vždycky mu dáme na zadek, aby viděl, že dělá něco špatného (často ho i vidíme, jak čůrá, chytneme ho při činu), ale pak za čas to udělá znovu. Žádné změny u nás neprobíhají, nemá být z čeho ve stresu nebo tak, už opravdu nevíme, čím to může být a jak tomu předejít :/ Děkuji za každou radu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dezz*
hodnocení

0x

Ahoj, a je vykastrovaný? Kocouři samozřejmě značkují :) Kastrace by to měla spravit.

Pokud kastrovaný je, tak ano, dělá to naschvál, něco mu vadí - většinou to bývá dlouhá nepřítomnost nebo nový člen rodiny (zažili jsme u druhého dítěte) a tady pomůže jen zavírat dveře do ložnice.. Někde radili citrucové sluky - suché, kočkám to smrdí, ale nám to obešel a vyčural se kousek dál, také jsme skoušeli ho postříkat vodou vždy, když lezl, kam neměl (jiná rada od chovatele), ale také nezabírá. Kočky jsou prostě své :-D

annicka
hodnocení

Kastrovaný je, vždycky si ale jen tak ucvrkne, ale občas se vyčůrá úplně. Nového člena v rodině nemáme a dá se říct, že doma je taky někdo pořád, přítel dělá na směny, takže doma sám určitě nebývá, milujeme ho, věnujeme se mu, hrajeme si s ním, pozornosti má víc než dost, takže nám opravdu nenapadá ani v nejmenším, čím to může být. Kočky jsou své, to vím, vyrůstám s nimi odmala :) Ale tohle je někdy k zbláznění :(

ria*
hodnocení

0x

Vyzkoušejte dva záchůdky, naše kočka měla období, kdy nám čůrala do bot :(... - měla neomezený přístup ven, doma záchůdek, ale stejně to dělala, dva záchůdky pomohly, kočka prý nerada chodí na místo, kde cítí, že už je potřeba vykonána. .: )..

ria, máte pravdu. Hlídala jsem 3 kocoury přes léto u nich doma. Jsou zvyklí mít čisté záchodky. Takže, když jsem slyšela škrabání, naběhla jsem s lopatkou. Dva stáli u mě a pozorovali. Jakmile jsem se narovnala, vkráčel tam další. V klidu jsem počkala, vybrala a nakráčel třetí. Prohlédl, pochvalně na mě kouknul a přidřepnul. A byl do večera klid. Večer se opakovalo totéž. Je možné, že čekali na pochvalu a sušenou rybičku jako uznání. 2x za týden jsem wecka strčila pod horkou sprchu a záchodovou štětkou a WC přípravkem vymyla. :D Ale tazatelčin problém to asi nebude. Nevšimli jste si, nedělá to ze žárlivosti? Třeba po vašem mimořádně vášnivém večeru? Kočičákovi se něco nelíbí a tím čuráním do postele to říká. Je třeba přijít na to.

hodnocení

0x

U některých kastrátu i u sterilovaných koček, fen se to stává. když zviře usne občas se počurá.Navštivte veterináře. Předepiše tabletky a je po problému.

annicka
hodnocení

Záchůdek má vždy čistý, jak jsem psala, u nás je pořád někdo doma a většinou ihned, když vykoná potřebu, mu ho vyčistíme a často mu to drhneme a kamínky vyměňujeme, tak si nejsem jistá, jestli to tímhle může být. Napadlo mě, jestli to není třeba i aviváží, ve které povlečení peru, protože občas to udělal do čerstvě vypraného povlečení, že by mu tak vonělo, nevím, ale jindy to není do úplně čerstvého, tak nevím, jestli vůbec budeme schopni vypozorovat, proč to dělá. Nikdy ho samozřejmě netrestáme nebo nic podobného, takže žádná msta to určitě nebude, je to jinak opravdu moc hodný kocourek :) Bude muset asi mít zákaz do ložnice, on s námi i spí v posteli, je zvyklý nám ležet na nohách a v noci by to nikdy neudělal, spíš přes den, i když jsme třeba doma, je to zvláštní.

pakos

Ještě bych vyzkoušela nové polštáře a povlečení, více hraní s kočičími hračkami a ještě jeden záchodek -možná přímo v ložnici (jen prozatím, zjistit, jestli by to pomohlo). Také návštěva u veterináře- možná má problém s měchýřem-kočka by neměla čurat tam kde spí. Nemáte ta kočičí dvířka, kterými by mohl přijít k vám jiný kocour? A nebo okno v ložnici, kterým by mohl vidět jiného kocoura? Nebo žárlí na vašeho partnera...*cert*

miriamm
hodnocení

0x

A nedělá to koucourek převážně, po tom, co se v posteli děli "jisté věci" , a pravděpodobně byl tedy vyhozen? *hi*.. byla by to pak taková minipomsta :)

annicka1

To ne, dělá to většinou přes den, nemyslím, že by to byl tento druh pomsty *smich* Ale asi zkusím prát bez aviváže, někde jsem četla, že je to možná proto, že mu to voní tak moc, že se vyčůrá a zkusíme koupit ještě jeden záchůdek, víc nevím, co udělat. Z okna kouká, často tam lítají jiné kočky, ale netuším, jestli to s tím může souviset. Leda pak zkusit radu od veterináře. Je ale zvláštní, že v posteli spí s námi, jinak je opravdu čistotný a pak jde na většinou na peřinu udělá potřebu. Kéž by ty zvířata občas mohly mluvit *ee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]