Nejste přihlášen/a.
Ahoj, do budoucna bych si chtěl koupit pejska akita Inu. Toho klasickéno načervenalého.Poradíte mi kde najdu cenově přijetelné pejsky.? Klidně i bez papírů a ne moc drahého..A kde by se dal sehnat? Spíše štěně. Děkuji.
Hmm, pez papírů a navíc levně. Tak to zajděte do nějaké množírny a tím je podporujte. Ale pak zde nepište dotaz "co mám dělat se psem který...".
Pokud chcete chovat tohle plemeno, víte o něm něco? Tohle není pes pro začátečníka. Je to inteligentí pes, ale má svou hlavu a když se mu nechce, prostě povely neplní. Pod zkušeným vedením je to pes vhodný i k dětem, je maximálně věrný svému pánovi. Dokonce se používá pro canisterapii. Není to pes, kterého nakrmíte, vypustíte na zahradu a zapomenete na něj, potřebuje být součástí rodiny. A psy nemívají v lásce jiné psy (s dobrým vedením se toto dá odbourat).
Takže svůj nápad prosím znovu promyslete, přeštěte si něco o tomto plemenu.
Pozor, toto není pes pro začátečníka a už vůbec bych u tohoto plemene nešla do bezpapíráka nebo podezřele levného štěněte. Tito psi se musí křížit s citem pro povahu a ne pro krásný exteriér, což je problém velkomnožíren a těch, co chtějí necht pejsky vrznout si.. Takže jedině papírového z chovatelské stanice, kde vám i poskytnou cenné rady a pokud jste nikdy psy nechoval, doporučila bych začít s nějakým méně náročným plemenem, ono i labradora je kumšt naučit poslušnosti
musím jen souhlasit. akita je pes pro zkusene chovatele. asi jste nedavno videli film Hačiko příbeh psa a ted Vas nekdo zblaznil kup si to.
problém bývá se starými psy, kdy často oslepnou a jsou agresivní na cokoli co se hne(staré psy myslím cca od 5 let veku).
absolutne nedoporucuji koupit si bezpapíráka (u vsech plemen kor u akity)
zkuste kontaktovat nejakou chovatelskou stanici (myslím vyhlášenou chovatelskou stanici) a zjistete si info, ale predpokladam, ze pokud to je zodpovedny chovatel, nikdy Vam jakozto zacatecnikovi nedoporuci i za cenu, ze neproda stene. U CHS (u papíráka) máte jistotu zázemí, kdyz se neco stane, ze se k Vám neobrátí zády, coz se o mnozitelých nedá říct.
Paní naopak dříve psy s pp chovala..měla s tím špatnou zkušenost. Ale jak říkám, je to 9 let zpátky a argumenty už si nepamatuju.. Bývalá kolegyně v práci měla chovatelskou stanici na nějaké plemeno, které je v ČR málo početné a vím, že třeba říkala, že mají stanovenou MINIMÁLNÍ cenu, za kterou mohou štěňata prodávat.
Popsala jsem jen vlastní zkušenost.. Když porovnám štěňata od té naší "chovatelky" s těmi PP od sousedů, je má volba jasná.. Často to však bývá tak, že výjimka potvrzuje pravidlo..
Vězte, že jen a jen díky chovům psů s PP máme tu a tu rasu(a to se týká i vás, hlavně že vám "chovatelka" pujčila knihu o historii rasy, kde se generace chovatelů snažili udělat z plemene to co dnes je a co jste si koupila právě pro jeho vzhled a povahu) bez toho by tu běhala akorát hromada vořechů, každý jiný. Paní co vám tvrdila, že chování psů s PP je snobárna a je to jen na prachy, je husa pitomá, která nikdy žádný vrh s PP neodchovala. Neví, co stojí vyřízení chovatelské stanice, uchovnit psa (bonitace, popisná přehlídka, výstava, mnohdy zkouška z výkonu), rtg kyčlí, loktů, vyšetření na různá onemocnění, genetika, krycí listy, odvézt fenu i stovky km za vhodným krycím psem, následné vystavení papírů, očování, tetování /čipování) štěňat...které pak prodám za 6.000,- tomu říkám kšeft jak blázen a kde je krmení, že?
To spíš "chovatelé" bez pp to mají na ten váš business, neřeší nic z toho, nechají fenu obskočit psem vedle z dědiny, hnavně aby nemuseli jezdit daleko a nevadí, že je třeba špatný na klouby nebo agresvní! Hlavně když to sype.
To je můj názor.
Přesně tak, psi bez pp jsou na kšeft, proč je asi tolik množíren. Psi s pp jsou na chov a to není zrovna výnosná věc.
Právě kvůli "chovům" psů bez PP a nezodpovědným majitelům, kteří nenechávají kastrovat, trpí plno psů v útulcích i několik let bez šance na umístění! Já mám voříška, byl uvázaný na 1,5 m dlouhém řetězu 3 roky na jednom pozemku bez boudy, bez žrádla, byl týranej, nakonec mu omrzl ocas, má zákal na oku... Tehdy ho vysvobodili, dali trochu do kupy a první co udělali, než mi ho po důkladném prověření mé osoby (to dělají jen některé útulky a hlavně dočaskáři), dali do péče, tak ho vykastrovali.. Kolik lidí, které potkáváme, ho lituje, že nemůže splodit štěňátka. Je to nádhernej voříšek, něco mezi kokrem a retrívrem, černý jak uhel, navzdory všemu veselá povaha.. Ale já bych jsem vděčná, že je vykastrovaný a nemusím ho hlídat a přispívat k plození dalších a dalších pejsků, kteří jakmile vyrostou ze štěněte, stanou se obtížnými a skončí zas někde v lepším případě v útulku, v horším na řetězu nebo na talíři našich Vietnamských spoluobčanů.. Takže nepodporujte množení, byť s láskou, pejsků je tolik, že můžete vybírat rok a nebudete u konce, v útulcích končí i čistokrevní, stačí se porozhlédnout.. A nejsou jen útulky, jsou dočasné péče, záchytné stanice na Slovensku atd.. Vím, že jsem OT, ale tyhle názory mě opravdu štvou, pokud tohle někdo vypustí, poslala bych ho na exkurzi do útulků, kde tihle s láskou vypiplaná štěňata končí (ne všechna, to je jasné, ale nejčastější věk je kolem 3 let a pak staří psi )
Přečtěte si něco o tomto plemeni! Je to nesmírně vážný pes. Žádný mazlíček. Znám jednoho, mají ho ve Staré Bělé u domku. Když odjedou, sedne si na vždy na stejné místečko a sedí tam, ať prší nebo sněží. Lidi chodí okolo na procházku, občas mu některé dítě hodí hračku nebo dobrotu. Ani neodtrhne pohled z cesty, po které odjeli jeho páni. Potkali jsme ho s paní, když Dorotka byla štěně. Postavil se bez hlesu, ale velmi bojovně před paní tak, že jsem věděla, že už nesmíme udělat ani krůček. Myslel to naprosto vážně. Tito psi byli vyšlechtěni pro boj a ochranu svého bojovníka. Bydlíte-li ve městě, není tento pes dobrý nápad. Do města patří pes, který nebude ohrožovat ani vás, ani děti, ani lidi okolo.
Už bylo 100 dalmatýnů, Lesí, Příběh psa, reklama na Dobrou vodu. To pak získají tihle pejsci na oblibě, bez ohledu na to, kdo a do jakého prostředí si ho pořizuje. Když už toužíte po psovi, koukněte do atlasu psů a něco si o každé rase přečtěte. Kromě toho, že kouknete na exterier. hafici.net/...
nehlede na to, ze musíte vybírat psa stylu svého zivota. jsem lenoch niákam moéíc nechodim tak si koupim civavu kterou parkrat za den vyvencim a jinak spi na gauci, jsem aktivní sportovec koupim si temperamentní plemeno jsem nimrod tak zase psa do lesa na práci mám velký dům na samotě koupím si kavkazáka ... atd vzdy zhodnotte co jste jaké máte potřeby a prostředky a poté se rozhodnete, myslete na bezpecí své rodiny a lidí kolem. ...
Dobrý den ne všichni se tady shodují a já mám ten názor, že proč musíme kupovat pouze psa s PP já když jsem si koupila Akitu jsem před tím neměla žádného psa, ale několikrát jsem se starala o psa z rodiny a je pravda že před koupí mé Akity bez PP jsem si toho opravdu hodně přečetla byla jsem jak hotová encyklopedie. A musím říct že to je ten nejlepší pejsek s láskou a pevnou vůlí jsem to dokázala ho vychovat k poslušnosti :D a to že bez papíroví můžou být ja nevím co... ano je pavda že se to tak může stát že natrefíte na špatného majitele na to pozor musíte zjistit jaký tento člověk doopravdy je a jak se o ně stará nejlépe vidět oba rodiče v tomto případě ano, ale nemusí být každý člověk který prodává štěnátka bez pp hned někdo kdo si z toho akorát vydělává peníze a může vam dát dokonce lepší štěně než s PP já jsem i svého pejska nepořizovala na nějaké výstavy a další krtí ale proto že miluji pejsky rada se o ne staram a mít své štěně a navíc akity byl muj splněný sen to by bylo asi vše je to jen na vas ale jeste drobná poznámka i akity s pp vlatně vsichni psi s pp vznikly křížením
Milá "akita" . Jistě, všichni psi vznikli křížením. I taková ta pouliční směs vznikla nekontrolovatelným křížením . Křížení (ať v rostlinné, či živočišné říši) má vést k tomu, aby se "vypíchly" kladné vlastnosti a potlačili ty negativní. Ten, kdo tomuto nerozumí může např, v případě psů přivést na světlo boží psa, ktarý bude neprosto neovladatelný, agresivní. Takže pod slovem "křížení" si nesmíš představit to, že vezmeš jakoukoliv fenu, , která se Ti líbí a tu necháš připustit psem, který se Ti opět líbí. Podle toho, co jsi o tomto napsala, je vidět, že toho o chovu psů, jejich křížení atd. moc nevíš. Oprav si v té "své encyklopedii" podstatné údaje.
K tazateli. Napsala Ti to zde většina. Akitu neber. I já ji měla. Pro začátečníka je to opravdu dost těžce zvládatelný pes. Navíc se začíná ukazovat, že jeho horší povahové vlastnosti začínají ke stáru převažovat. Je tu i další věc. Akita je velký pes, který toho dost spořádá. Takže v rod, rozpočtu se objeví nová položka. Ne každá rodina ji může vyčlenit. Vyber si menšího psa, který není tak tvrdohlavý, se kterým budeš moct chodit mezi své vrstevníky beze strachu, že dojde k maléru.
Asi proto, ze je to par dni kdy se tu 13 leta divenka pod timto jmenem radila jak premluvit rodice a by ji tohohle pejska koupili. Byly ji davany stejne rady jako tady. Dotaz byl pod nazvem ,,Muj sen Akkita Inu" (nebo tak nejak). Holt nas a tazatelku devcatko houpa presne podle sveho snu.
Odpoved pro ,,babkazov"
Akitko! Ty ses holka ,,sikovna" ! 30.5. jsi se tu ptala jak presvedcit rodice aby ti koupili Akkitu a dnes - mame 1.6. a ty jsi v tomhle casovem rozmezi zvladla pesana nejen koupit, ale ho i ,,s laskou a pevnou vuli" ho i vychovat. No devce- klobouk dolu !Kam se na tebe hrabou vsichni odbornici.
Do prcic, jsem ja to ve svych 70 letech naivni clovek. Ja sem chodim kvuli uprimne podanym radam a nakonec zjistim, ze nas tu lakuje 13lety stene.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.