Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nenesou 30týdenní nosnice které nesly?

Od: kury odpovědí: 5 změna:

Dobrý den ,může mi někdo sdělit proč nenesou asi 30 týdenní slepice ,které už nesly.Byly koupeny ve 20 týdnu ,snášely a přestaly .Co může být toho příčinou? Děkuji za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Buď je na ně moc velké teplo, můžete mít v kurníku čmelíka, který je může oslabit (poznáte to ze spodu hřadu, jsou tam takové malé červené tečky a jdou rozmáznout), a taky záleží čím krmíte...já krmila směsí a do toho jim přistrouhávala mrkev, jablko, občas dostanou tvaroh, jogurt, chodí si na pastvu a pořád čerstvou vodu...dotaz můžete také zadat na Ifauně v anonymní diskusi, tam je spousta chovatelů slepic, i se tam toto téma probíralo ( zadáte do tamního vyhledavače).../admin promine, nechci dělat reklamu, ale nenapadá mě, jak jinak poslat odkaz/...Hezký den.

uska*
hodnocení

0x

Tak, tak ja píše petaja. Pro slepice je horko horší jak zima. V horku jsou schované ve stínu a nehledají si potravu. Hodně snášku ovlivní špatně větratelný kurník a nejvíce změna krmiva. Byly zvyklé na směs a pokud jí nekrmíte a nebo jen z části, bude ještě dlouho trvat než se slepice trošku přizpůsobí. Také od srpna slepice začnou přepéřovat a to jste minimálně 6 - 8 týdnů bez vajec.

hodnocení

0x

Pokud je máte z drůbežárny, byly zvyklé na jiné prostředí, než teď panuje venku. Naíc slepice teď vynechávají asi všem; máme 14 slepic a v těchto vedrech sbírám tak 3-4 vajíčka denně. :(

doplněno 04.08.13 23:55:

*navíc

haninka*
hodnocení

0x

Mě teď taky nenesou, je jim vedro.

myse*

mně nesou jen tak na půl... každá ob den... Od 10 slípek denně 5 vajíček... mi to stačí a ještě zbude pro sousedy :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]