Dobrý den mám dotaz mám 18 dní staré králíčky a chtěla jsem se zeptat jestli si je můžu vzít do ruky a pohladit si je. A jestli můžu nechat proběhnout králičku děkuji za vaši odpověď
Ještě jsme si to neřekli? Vzít do ruky je na chvilku můžeš, ale ruce měj čisté (žádné mýdlo, ani parfém) a ještě než králíčata vezmeš, otři si ruce v srsti králičky. A klidně ji nechej proběhnout. Hezký den.
anndrejjka*
A jak dlouho je můžu chovat. Asi moc dlouho néééé že.
al bunda*
Dokud neopustí hnízdo, tak spíš jenom prohlídnout, pohladit a vrátit zpátky, přičemž bys to neměla dělat častěji, než jednou za den a NENECHÁVEJ CIZÍ LIDI NA KRÁLÍČKY SAHAT. A prohlídku mláďat dělej nejlépe v době, kdy králička bude mimo kotec.
anndrejjka*
No z hnízda už vylezly, ale vždy vylezou jen na chvíli a vrátí se zpět. Takže většinu času stráví na místě, kde měli hnízdo.
al bunda*
dej jim ještě tak dva-tři dny. Začnou lítat po kotci, jak střelení. Po dalších několika dnech se zklidní. Po deseti týdnech je dej pryč od mámy a přemýšlej, co s nimi dál. Hezký den.
Malý králíčky můžeš hladit klidně hned po narození, ale měj čisté ruce a nevoňavé a důkladně před tím pohlaď matku - a tu taky sleduj, jak se chová, když si je chceš pohladit - některým je to jedno, jiné vrčí. Králičicu nech běhat dle libosti (ale pozor na samce) - králičice krmí jednou denně, většinou večer pár minut - že na králíčky "nalehne" a pak si jich celý den nevšímá - takže klidně může přes den běhat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.