Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, už 4 měsíce mě trápí jedna věc a to že sousedé o 2 baráky dál si koupili štěnátko KAVKAZSKÉHO OVČÁKA je to obrovské plemeno. Nyní už je velký, ale mají ho v kotci 3-4m x 2m. Pořád je zavřený, a často taky knučí a smutně štěká, je mi to hrozně nepřííjemné když vím že chudák je zavřený a hlavně tedkom v takových vedrech 35+ ... Mají obrovskou zahradu, opravdu obrovskou, jsou bohatí, tak to nechápu. Na co si ho vůbec pořizovali. Celou zahradu mají monitorovanou tak na co jím je pes v kotci. Jednou jsem se dívala a myslím že špatně chodí. Protože on už jako od štěněte tam je, tak si ymslím že je to kvůli toho. Co mám dělat? ((
Tak proč se tady ptáte, co máte dělat, když dostanete radu, tak se bojíte něco udělat!Tak ho nechte týrat, vždyť to je jen zvíře, že?Zavolejte na policii, veterinu,ligu na ochranu zvířat, to je jedno, hlavně něco udělejte!Jak by bylo vám na místě toho psa?
A znáš ty sousedy víc? Než to řešit s policií, zkus za nima nejprve zajít a jen tak nenápadně se na pejska zeptat. Třeba jak se mu vede a prohodit něco ve stylu, že si ho nikdy neviděla venku nebo tak. Když nezareagují, zavolej policii.
no obrátit se na polici nemám odvahu ale co mám dělat že. Nezabije mě to. Sousedy právě neznám, jsou bohatí a jsou ted často pryč přes léto. Jinak Ráno odjedou a přijedou večer...Chtěla jsem to skusit za nima jít a zeptat se proč je pes zavřený a kdyby měli připomínky tak bych jím normálně řekla že zavolám na ně policii. Ani nevím jestli mu dávají pravidelně napít když tam nejsou celé dny...kdybych zavolala policii tak mám právě strach že to enpúrojde a že nejde o týrání, ale pro mě to týrání je když ten pejsek trpí a to ještě v tohle vedru...
Obratila jsem se na ligu na ochrannu zvirat ti mi odpovedeli ze se na pejska prijedou podivat. Uvidime co dal. Mluvila jsem o tom s matkou, jestli ho poslendi dobou videla pusteneho a ta rekla ze minuly tyden ho videla jak pobihal a pak jeste nekdy sem tam, nemohla jsem ji uverit, ja ho nevidela ani jednou.
Kavkazského ovčáka jsme také měli. Je to klidné plemeno a zejména letní dny tráví spánkem, takže omezený prostor by mu neměl až tak vadit. Každopádně, pokud jde (jak píšete) o štěně, je to problém, protože potřebuje kontakt s rodinou a přece jen je živější než dospělý pes.
Je to klidné plemeno, ale potřebuje velký prostor. Je to pastevec, ochránce území a stáda. Navíc doroste do značných rozměrů, babička od přítele má křížence a je to pomalu tele.
Dle mě to týrání je, bezesporu, pokud jste kontaktovala ligu na ochranu zvířat, tak doufám, že se to nezamete pod koberec.
doplněno 09.08.13 18:28: Tož ne, že by nějak lítal, to je fakt Nejšťastnější je doma se "smečkou", ale po dvoře se líně projde rád, jak píšete
.
Je to ochránce, mazel, ale nekompromisní. Dokonce ochraňuje i malá koťata a má s nimi super vztah.
doplněno 09.08.13 19:18:My se zatím netrápíme, děda snad pevnou ruku má... ale pejsek má terpve něco přes dva roky, takže jsem aké zvědavá, co nás čeká. Když se nepovede nějaký jork nebo čivava, budiž, to se dá zašlápnout (ironie, samozřejmě).
Co ale dělat se 70kg teletem, to už bude složitější.
doplněno 09.08.13 19:19: Akorát se náš bobek jaksi vymyká popisu plemene... prý špatně snáší děti a ostatní zvířata. Děti on miluje a o koťata pečuje jako kočka...
A pak má člověk věřit internetu.
Náš pes měl velký prostor, ale stejně většinu času trávil ve svém pelechu. Večer se pak líně procházel po dvoře. Ale možnábyl ten náš obzvlášť líný. Každopádně, ten výběh, který popisuje tazatelka, je opravdu malý.
To je pravda, nekompromisní je hodně. Je skvělé hlídací plemeno, ale chce tvrdou ruku. Náš umřel přirozenou smrtí ve 12 letech, ale někteří jeho sourozenci, nakolik vím, museli být zastřeleni už v rané dospělosti - majitelé nezvládli výchovu. My jsme se s ním také hodně natrápili, i když jsme ho měli rádi.
Je to problém. Našemu se udělal v krku nádor a veterináře k sobě za žádnou cenu nechtěl pustit (ten se ho i bál). Chtěli jsme ho dočasně uspat a převézt na kliniku, ale problém je v tom, že tito psi - zdá se- mají velmi pomalý metabolismus a tablety pro spaní na ně účinkují až po mnoha a mnoha hodinách. Ten náš místo po 15 minutách usnul až druhý den a pospával ještě asi dva dni. Operaci jsme potom zrušili.
doplněno 09.08.13 19:24: Ten náš děti úplně zbožňoval - když kolem vrat procházela výprava ze školky, radostně kníkal a snažil se k nim dostat
Nedoporučuji. Hlásila jsem tak kdysi týrání štěněte vlčáka, nikdo se nepřijel podívat, nikdo se ani neozval.
doplněno 09.08.13 21:30: Taky mě to překvapilo, nemile. Vůbec žádná reakce, krom toho, že mi poslali infomail, že přijali moji zprávu...
Pokud pes nevykazuje známky týrání (neléčené zranění, podvýživa) nikdo s tím nic dělat nemůže. Když přijede kontrola, podívají se, jestli je dobře živený, jestli má misku s vodou a jestli nežije vyloženě ve výkalech. Pokud to tak je, je to vpořádku. Víte, spousta psů na vesnici je celý život na 3 metrovém řetězu, nebo feny co rodí i dvakrát ročně, jen proto, že majitelům je to prostě jedno, štěňata se utopí, je to levnější než kastrace...
Jestli ten pes vypadá dobře, má vodu, je v dobrém výživovém stavu, sem tam ho pustí, tak se obávám, že se o týrání nejedná. Ano asi je chudák pořád zavřený a není to dobře, ale pokud s tím nic neudělají majitelé, neudělá nic nikdo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.