Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nadměrně agresivní Fretka

Od: kattkabe* odpovědí: 6 změna:

:) Ahojky poradte,Koupila jsem starší fretku,Ale je strašně agresivní,nevím si rady.Už jsem zkoušela vše možné,ale bezůspěšně.*zed*.Jakmyle se otevře klec tak vyskočí a se syčením zaůtočí.*afro*.Jsem z toho smutná*plac*.Nechci to vzdát ,a dát ji pryč ale už to trvá přez rok.A všichni jsme zkousaný až běda.Poradte prosím,,,*vtip*.děkuji Katka

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Dcera měla potkana, rok to byl neskutečný mazlík a pak dospěl a řekl si, že pánem je on. Nepomohlo vůbec nic až jedna chovatelka řekla, že ona by ho okamžitě dala pryč, dcera 3 stehy na ruce a to byl ten okamžik který rozhodl. Náš Adík má hezký hrobeček. Nevěřím, že vaše fretka sklidní, chyba byla asi hned na začátku výchovy.

pb®
hodnocení

0x

Jak je stará, je vykastrovaná? Musíte bezpodmínečně chovat fretku jako domácího mazlíčka? Však v ZOO a různých zookoutcích také žijí jen ve voliérách. Pokud jí máte v bytě a nemůžete jí poskytnout dostatečně velkou voliéru, kde by mohla žít, tak jí věnujte někomu, kdo jí tak chovat může a nebude mít ambice na to, udělat z ní pet zvíře.

martinaa*

Zdravím Pb, nevím tedy, že by fretka potřebovala velkou ubikaci, v zookoutku Brno se chová v kleci zhruba metr na metr a půl, je to kontaktní fretka a moc přítulná. Pokud má fretka dobrou výchovu a možnost se vyblbnout - různé smyčky, houpačky apod., tak bude spokojená.

pb®

Já mluvila o doživotním bezkontaktním chovu, kdy fretka bude a dožije jen ve voliéře. V takovém případě bych jí do klece metr na metr a půl nezavřela.

kattkabe*
hodnocení

Moc díky koupila jsem ji v Zootopu a tam mi tvrdily mi že jsou ji 4 měsíce a že je vyplašená z převozu.Nakonec veterynář řekl že je jí přes rok a že ji musel někdo něčim týrat.že se s něčím takovým ještě nesetkal.Nechci to vzdát! má velikou voliéru je s námi doma a pouštím ji když ostatní tu nejsou a snažím se navázat kontakt.Klec má dva metry na metr a půl. S prolejzačkamy.Spíše jde o to že mi chybý ten kontakt s tím zvýřetem,.Moc toužím se přitulit k ní ale nelze.*plac*.Ale děkuji moc .

ria*

Některá zvířata asi bohužel ochočit nelze, obvzlášť, pokud jako mladý vyrůstali v kontaktu s jedincem svého druhu a tak si nevybudovali silnou vazbu s člověkem... Sestra měla naprosto úžasnýho potkana, kterýho jí každý záviděl, já si po vzoru pořídila samici potkana, ona se okamžitě upnula na něj a zůstala plachá a divoká až do smrti - i když pak už byla dva roky bez něj.. Neříkám, že to tak musí být vždy, jen píšu vlastní zkušenost : )..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]