Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naučit kočku bát se lidí?

Od: elisme10 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, máme kočičku asi rok starou. Pouštím jí na zahradu a kočka je vynalézavý tvor, tak si nasla cestičky ze zahrady k sousedům. Bohužel co mě moc trápí je, že se nechá chytiit od nasich sousedů. Přijde k nim a oni si jí chovají a hladí. Nejde tak o nase sousedy, ale spíš o to že bydlíme v části Prahy, kde chytají kočky a neni žádným tajemstvím, že je i konzumují. Tady v naší části je pomalu více vietnamcu, jak Čechů, takže zvířata tady opravdu mizí. Už jsme takhle přišli o jednu kočiku. Proto se chci zeptat jestli nevíte jak jí mám naučit bát se lidí a nic od nikoho nejíst? Budu za cokoliv vděčná.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

culdabulda1*
hodnocení

1x

Já chodím ráno krmit tzv. "popelnicové kočky" - snažím se jich nedotýkat a nehladit je - jenom jim dám žrádlo - ale ony si na mne přesto brzy zvyknou, důvěřují mi - a běhají mi naproti až k baráku, nadšeně mne vítají, mazlí se, nechají se hladit - do náruče je ale raději neberu. Taky se o ně bojím. A taky nevím, co mám dělat - kočky jsou velmi důvěřivá a hodná zvířata. A lidských "bestií" je stále ještě moc.

paw*
hodnocení

0x
U psu.se to dela tak, ze nekdo psa, jak k nemu prijde vytaha za usi/nos. A pes si pak na lidi dava pozor. Ale ten "tahac" musi byt cizi osoba, ne nikdo domaci.

pb®
hodnocení

0x

Nenaučíte jí to. Také mám velice důvěřivé a mazlivé kočky, co skáčou do náruče i lidem co neznají a nevím, co strašného by jim cizí lidé museli provádět, aby k nim nešly. Pokud žijete v takové lokalitě, pak je jediným řešením buď kočku nepouštět ven, nebo zabezpečit pozemek tak, aby se z něj kočka nedostala. Postavit můžete třeba voliéru přístupnou z domu nebo a to je nákladnější řešení, obehnat plot elektrickým ohradníkem.

culdabulda1*

Ani mi to neříkejte! - taky mne to moc trápí - kočky jsou velmi důvěřivá a hodná zvířata! - pes se přece jenom může naučit, dát si pozor - ale kočka ne. Leda ji nepouštět ven.

doplněno 31.07.13 16:27:

- ještě - když kočku pohladíte a laskavě k ní promluvíte - je Vaše.

doplněno 05.08.13 16:10:

No - můj partner řekl - že jediná metoda je kočku vzít - a pak ji zbít! - to si kočka rozhodně pamatovat bude! - Já na to samozřejmě nemám - ale - co si myslíte, že s ní budou dělat sadisti, které může potkat? Tak ahoj. Marcela.

kejki
hodnocení

0x

Dodatečně už to nenaučíte, je to opačně, kotě vyrůstající v ústraní u plašanky je také opatrné a nedůvěřivé, přilne k jen k omezenému počtu lidí.

elisme10
hodnocení

Bohužel nikoho, kdo by mohl dát za vyučenou mé malé nemám :(. Nicméně to zatím vypadá, že chodí "pouze" k nasim hodným sousedům, takze zatím budu relativne klidná. Jak jsem četla vzít si divoké kotě a to si ochocit není tak moc dobrý nápad. Sice bude k lidem nedůvěřivé od přírody, ale já mám s tím zkusenost a ať jsem se chovala ke kocicce sebe lépe nebyla je mně tak vřelá jako tato, která byla od mala hlazená.

culdabulda1*

Pro "elisme10"

- no nevím - mám doma jenom tzv. "divoké" kočky od popelnic, které z nějakého důvodu potřebovaly pomoct - a všechny jsou moc přítulné, chytré a mazlivé. Během ca půl roku si zvykly na "panelákový" režim - a myslím, že by se jim ven už asi nechtělo. Kočky jsou kastrované, - ale nějaký čas jsem měla i nekastrované kocoury. Ahoj. Marcela.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]