Nejste přihlášen/a.
Mame 6 leteho krizence maltezacka s necim. Pejsek je z utulku, ale u nas uz delsi dobu. Naucili jsme ho par povelu - no naucili - doma poslechne na slovo, venku je to horsi. Problem ted je to, ze v dome jsou momentalne 2 haravky a s jeho poslusnosti je konec. Totalne hluchy na jakykoliv povel, knuci, steka az primo rve, kdyz se holky jen mihnou kolem oken. Nastesti bydlime v dome kde jsou jen 3 byty, ty dva obyvaji majitelka a jeji dcera. Kazda 2 fenky. Bobsovy projevy jim nevadi, ale my chodime uz tyden s mokrym hadrem na hlave. Dokud si nas pejsek nevyzkousel fenecku, byl celkem klid. Pred par mesici se mu ale podarilo jednu z nich obskocit (maji z toho stenatka k potese majitelky) a od te doby je u nas peklo, kdyz ty ostatni haraji. Bobes absolutne nezvladatelny. Po prve za dobu co ho mame mne i kousnul do ruky, kdyz jsem ho po marnem odvolavani od dveri odtahovala za obojek. Nikdy to neudelal, mohla jsem s nim manipulovat jakkoliv. Poradi mi nekdo co s tim? Nechat ho silet dokud to neskonci (myslim to harani, ne neposlusnost, ta sama od sebe nezmizi, to vim sama), nebo se da pes nejak zvladnout i v teto situaci? Vim i to, ze s perfektne vycvicenym psem by se to zvladat melo, ovsem tohle je podvratacek a cviceny pouze laikem a jeste ne moc dokonale. No a cvicak!? Zadny u nas pobliz neni a nekam dojizdet nemame moznost.
To jen lidé ustrkují kastráty a jiné sexuální orientace. U psů toto neexistuje! Já si stále myslím, že neuděláte nic, vůbec nic! Totéž jsem zažila s Andym, mým prvním psem. Jestli něco na tom podivném světě existuje, pak to, že "to" psům funguje přesně tak, jak má.
Až půjdete na veterinu, zeptejte se na zkušenosti, které veterinář s kastráty má. Nikdy jsem se o to nezajímala, tak nevím, ale vet bude vědět. Když už byste toto chtěli řešit za každou cenu.
Jestli vás mohu trošičku uklidnit, psi mají své oblíbené čubiny. U jiných až zas tak šílení nejsou. Bohužel, fenky hárají střídavě po celý rok. Vždycky je nějaká v nejbližším okolí. A čím menší pes, tím větší sexuální maniak. :D
Jo, presne! Myslim to s tim malym maniakem . Kdyz k nam Bobisek prisel, tak to fest zkousel s naskakovanim na nohu, to jsem mu razne usekla a velice rychle toho nechal. Jeste to zkousel na pani domaci, ta se tomu smala, ale i to jsem ho rychle odnaucila. Ted uz to nezkousi na nikoho. Snazi se sice obcas u fenecek, ale ty mu daji zretelne samy najevo, ze jim to dvoreni nejde pod nos. Jen od toho prvniho uspechu je takovej magor. O kastrovani neni reci, to uz jsem psala vys. A vas vzkaz mi taky dava odpoved na to co jsem taky vys napsala. To o te oblibenosti a ja si rikala jak to, ze venku za fenkama neblbne. Tyhle domaci zna od mala (jejich) a jsou to jeho lasky i v neharaci dobe a on jejich. Takze neudelame nic - hm
. Vim z jejich predesleho harani, ze se zase zklidnil, ale tentokrat mi pripadne nejak silenejsi . Uz aby to skoncilo a byl zas na pul roku pokoj
Pokud neplánujete další krytí, popřemýšlejte o kastraci. Existuje takový "čip", který se dává psovi pod kůži za krk, funguje jako dočasná kastrace, působí 1,5roku a vy vyzkoušíte jestli se zklidní a případně se pak rozhodnete pro operační kastraci. Info vám dá váš veterinář. U nás čip pomohl, pejsek se zklidnil a netrpí ani on ani jeho okolí. Až mu skončí účinnost, plánujeme operativní kastraci. Dva starší psi byli kastrováni již v útulku jako malá štěňata a jejich výchova, výcvik a ovladatelnost byla a je ukázková. Třetí nevykastrovaný pejsek k nám přišel ve věku cca dvou let a je to divoch, byli náznaky dominance. To jsme zvládali výcvikem, ale v době hárání fen, to byl prostě "bezmozek".
Nebo pak si najít cvičitele na individuální výcvik, pokud nemáte v dosahu cvičák.
já bych se snažila to období "přežít" a nekastrovat, byl by pak chudák pes - buzerovaný a napadaný nekastrovanými psy... až přestanou fenky hárat, zase bude poslouchat, teď je prostě "mimo"...
Tak to jsem si nevšimla, že by byli kastráti napadáni nebo "buzerováni" (tomu výrazu nerozumím).
Jo, taky potkavame asi dva kastraty a nevidim ze strany psu zadnou sikanu. Bobis se s nimi docela kamaradi :D. Ale problem je v tom, ze uz je mu 6 let a jak beham po netu docetla jsem se, ze v techto letech se nezmeni, to co uz je zazite. A kastraci vubec celkem odmitam. To uz radej preziju tech 14 dni 2x v roce. Na prochazkach problemy s haravkama nemame - zatim - za tech par let co je u nas. Asi jsme meli stesti a zadnou jsme dosud nepotkali , coz se mi pri cetnosti nasich prochazek po ruznych mistech nezda. A doma jsou ty mrsky asi domluveny a haraji skoro ve stejnou dobu . A vzit si soukromeho cvicitele - tady!? Za eura? Jsme jen duchodci (s prevazne ceskym duchodem v Nemecku). Asi nam teda fakt nezbyde nez ten mokrej kloc na hlave 2x do roka. No a o tom cipu jsem jeste neslysela ani necetla. Kde se o tom dovim vic? Na internetu - dobra, ale jak to spravne hledat, jak se to jmenuje?
více se dozvíte třeba tady: naceradska.com/...
Mnoho majitelů zvířat už stálo před rozhodnutím, zda svého miláčka nechat vykastrovat či nikoli. Důvodem kastrace nemusí být jen strach z nechtěného potomstva, ale také nežádoucí chování některých jedinců jako např. toulání, agresivita či značkování. Na otázku zda kastrovat či nekastrovat mnohdy neexistuje jednoznačná odpověď. Jde o poměrně citlivé téma, na kterém se občas neshodují majitelé zvířat ani veterináři, navíc zde může hrát roli mnoho dalších faktorů jako je zdravotní stav zvířete, jeho věk, sociální postavení ve skupině apd. V některých případech nelze ani jednoznačně zaručit, že kastrace daný problém skutečně vyřeší. A co pak?
Majitelé se často ptají, jak se bude jejich miláček po kastraci chovat, zda se nějak zásadně nezmění jeho povaha, zda nezačne nekontrolovaně přibírat, zkrátka jestli je kastrace opravdu tím správným řešením. V současné době již existuje způsob, jak nalézt na podobné otázky odpověď a tím je dočasná a plně reverzibilní sterilizace (kastrace) chemická.
Chemická sterilizaceje možná pomocí přípravku s názvem Suprelorin. Jde o podkožní implantát, jehož aplikace je velice jednoduchá a téměř bezbolestná, jako např. aplikace mikročipu. Nejedná se o klasický hormon, ale o látku působící na úrovni hypotalamus- hypofýza, která zde obsadí příslušné receptory a přeruší tak komunikaci mezi mozkovým centrem a vlastními pohlavními orgány. Pohlavní orgány, varlata nebo vaječníky, jsou tedy zjednodušeně řečeno "odstřiženy od centrálního řízení"a tělo se začne chovat, jako by tam vůbec nebyly. Po vstřebání implantátu se postupně receptory uvolní a činnost pohlavních orgánů se obnoví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.