Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kocour hubenour :(

Od: flekies* odpovědí: 22 změna:

Zdravicko,potrebovala bych poradit ohledne naseho rocniho kocoura.Prijde mi,ze je hubenej,vystoupla pater,kycle :( Pritom je kastrovanej,pravidelne ockovanej a odcervenej.Ji tak nejak normalne,vesmes konzervy (stridame znacky) a jednou za cas granulky.Poustime ho ven a doma pak jen spi v pelechu.Existuje neco,aby trochu pribral? Ma neco pres 6 kilo.A kastrovanej je cca 2 mesice.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

Něco přes 6 kilo není nijak málo. Náš kocour má kolem 4 kil, žere "jak prokopnutý", ale stejně to teď v létě vylítá za kočkama. Zrovna dnes jsem mu říkala, že je anorektik :) Počkejte na podzim, jak se kočičák zakulatí :)

2babajaga*
Taky si myslím že na zimu přibere.Náš kocour byl vždycky přes léto jak rentgenový snímek a přes zimu byl jako kulička.Pokud baští tak bych to neře§ila.

hodnocení

1x

Tak tady čtu všechny ty rady a mám taky zkušenost. Mám kocoura už 8let, pořád byl hubený jak popisujete toho vašeho. Vet. mi řekl že je to postava porcelánové kočky, že stím nic neudělám. Byl celé roky pravidelně odčervován, ale nic platné chodí ven a prášky na odčěrvení nezabírají všechny na všechno. Bašti jako prokoplej a není to na něm vidět. Nakonec to došlo tak daleko, že začal zvracet a vyzvrátil 30cm tasemnici. Změnila jsem prášky na parazity a vypadá to, že bude bobře.Přesto, že teď v léte moc nebaští tak už se spravil.Zkuste se podívat na vet. lékárnu, které prášky dáváte a zkuste změnu. Je snima starost, ale stojí to za to. Já mám 4mindy, ale přesto všechno jsou pro radost. Držím palce aby se opravil, ale 14kg asi mít nebude,není to tygr. alik.

culdabulda1*

No - ony jsou prášky na tzv. oblé červy - a na tzv. ploché červy - to je ta tasemnice. Když jsem se na to zeptala veterináře, tak mi sice jiné prášky dal, ale evidentně se na mne naštval - a následně mi zabil kočku, která byla jen nastydlá. - Tak bacha na ješitné veterináře!

No právě. Problém je v tom že hodně vet. nemá rádo kočky.Pejsky to jo, ale číči považují za plevel. Taky se mi před léty stalo že mi kocoura nechal jeden takový umřít. Nenechala jsem si to pro sebe a od té doby se k mým kočkam chová přinejmenšim slušně. Co se těch prášků týče tak kamarádka mi poradila D... ten je i pro pejsky. Musí se dát pozor na předávkování. Koupí se v lékárně, takže se nemusí k vet.

pb®

Nevidím nejmenší důvod chodit pro odčervení k veterináři. V tak základní věci by se měl každý chovatel orientovat sám, materiálů k samostudiu je dost. Jestli někdo vyloženě stojí o to, že mu veterinář odstřihne jednu jedinou tabletu, aniž by majitel znal název a složení a měl možnost si přečíst příbalový leták a ještě za ní zaplatí 2x tolik, než třeba v lékárně, tak prosím.

flekies*
hodnocení

Tak my ho odcervujeme tbl Drontal - daji se bezne koupit v lekarne.Davkovani je na letaku.Este se teda mrknu na jaky parazity presne je.

pb®

Drontal je proti oblým i plochým červům.

hodnocení

0x

Také zdravím, zajímalo by mě jakým způsobem krmíte? kočky na rozdíl od psa ujídají po troškách celý den... naše kočka má neustále k dispozici misku granulí, kdykoli jde kolem, tak jich pár zchroupe. K tomu dostane několikrát denně trochu z kapsičky (sní tak jednu denně), občas kus masíčka, taky loví a žere myši - a přitom je hubená, myslím že má tak 4 kila, víc ne - ale před zimou se vždycky zakulatí... pokud je váš kocourek veselý a žere, neřešila bych to... 6 kilo se mi zdá ok...

hodnocení

0x

Jaký to je kocour? Venkovní mourek? Siamák je chodící anatomie, brit je cvalda, proto se ptám. :D Neznám sice konzervy pro kočky, my krmíme kvalitními granulkami + troška kapsičky, jen pro vůni, ale víte jaké je složení obsahu konzervy? Kolik % čeho?*jasne*Jak často odčervujete, ikdyž je pouze doma? Jinak je vpohodě? Srajdu nemá? Žere s chutí? Byl vždycky hubený nebo zhubnul?

flekies*
hodnocení

Je to mainsky myvaly,napul venkovni napul domaci,granule ma neustale v misce k dispozici,jinak konzervy zere s chuti.Odcerven byl naposled pred 2 mesici-pred kastraci a jinak je v pohode,srajdu nema,myslim ze ho nic netrapi.Prisel mi driv takovej kulatejsi ale to mel zakazano chodit ven,aby se nam nezatoulal.Ted jak je vykastrovanej,tak ma volno.

pb®
hodnocení

0x

To by musel být opravdu obrovský kocour, aby při váze přes 6 kg měl díky hubenosti vystouplou páteř. Moje kočky mají 5,5kg a páteř mají pěkně obalenou. Čím krmíte? Po nějakém svinstvu s minimem masa kočky nepřiberou. Hubené mladé kočky s hodně pohybem lze krmit i kotěcími granulemi. Co nějaké onemocnění? Třeba při FIP se zadržuje voda v břišní dutině, takže i hubená kočka může vážit hodně. Dejte fotku.

flekies*
hodnocení

On je docela velikej,je to mainskej myvaly,nafoukly brisko nema.

pb®

Tak potom lépe krmte, je možné, že má opravdu nějaké 2kg podváhu. Pro psy se dělají granule pro psy v zátěži, u koček nic takového není, takže krmte alespoň ještě chvíli granule pro koťata. Když jsem nechala vykastrovat kočku, zároveň jsem přešla i na granule light. Hubla mi na nich, musela jsem se vrátit na normální pro dospělé.

72mona3*
hodnocení

0x

Opravdu by to ještě chtělo upřesnit - změny v chování, kvalita krmení, stav "nadílky" v kočkolitu ...a jak dlouho je kastrovaný?!

Ale pravdou je, že právě teď je období, kdy i naše micky téměř nežerou. Granulky průběžně přes den, večer pak něco na přilepšenou...ale bez nadšení.Jako by je to od něčeho zdržovalo. Žádná nemá 6 kilo, ale kosti jim určitě nelezou!

Pokud mu chcete přilepšit, používejte krmivo pro koťata. Ještě pořád je ve vývinu.

Návštěvou veterináře nic nezkazíte, naopak. Radši se 100x "blbě" zeptat, než něco závažného prošvihnout...! Klidně může bojovat se skrytým zánětem, nebo něco podobného...

flekies*
hodnocení

Zmeny v chovani zadne neregistruju,akorat je vice mazlivej :) V kockolitu byly jen jedno pevne hovinko- on spise radeji chodi ven,takze tim asi moc neporadim.No pristi tyden jdeme k veterinari,tak snad bude vse ok...Zkusim mu davat ty kapsicky pro kotata,ja si myslim ze zhubnul po tom co zacal chodit ven.

72mona3*

Myslím, že vše bude OK. *slunce*A na zimu vás překvapí pěkně obaleným tělíčkem...

hodnocení

0x

Ve vedlejším domě, ve francouzkém okně, lehávají dvě mainky. Znají mě, vždycky se zastavím a polichotím jim. Dnes jsem přivolala majitele a zeptala se, kolik ony váží. Říkal, že každá má 4,5kg. Kocour, kterým kryli, měl 14 kg a koťata, kocouři, kteří mají dnes 10 měsíců, mají necelých 10 kg. ;) Nebude váš kocour po některém ze svých rodičů?

flekies*
hodnocení

:D to by bylo fajn kdyby mel tech 10 kilo :) ale mame ho z moravy,od kamaradky :)

doplněno 26.07.13 21:53:

tady vypada dobre ale je to proste hubenour nooo...tak snad pribere :)

Kocour hubenour :(
pb®

Babko, těm 14ti kg nevěřte, to je jen taková chovatelská latina, jak nalákat na velké kočky. To vím přímo z úst chovatelů těch nejlepších MCO v republice. Jo ještě těch 10kg, ale 14, kéž by. Prý kdysi dávno před lety tolik mívali, ale dnes není vyjímkou, když má kocour 7kg a kočka 5. Znala a nosila jsem na výstavách kocoura, který měl 11kg, už tomu bude asi 10let.

ladinpraha*

Sice to sem nepatří, ale když mně to nedá.

Kocour hubenour :( #2
flekies*
hodnocení

*smich* to se povedlo *smich* uz vim odkud ten nazev :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]