Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v kolika týdnech nebo měsících dáváte ven do výběhu kuřátka? Koupila jsem cca měsíční a mám je v garáži kde teplota neklesne pod18°C. Přítel mi říkal tak za 10 dní, ale to se mi nezdá. Má přijít sv. Anna a myslím že by jim byla v noci zima. Jsou to hedvábničky a araukany. Bydlíme v Praze. Díky za odpovědi.
O sv. Anně jsem toho slyšela už dost (tj. že je v noci chladno), ale zatím jsem si toho nikdy nevšimla. Jestli to náhodnou není tím, že je dnes posunutý kalendář - sv. Anna dřív byla o dost později a pranostiky jsou ještě ze staré doby. Kuřárka dáváme v létě ven přes den už tak od 3 dní, celodenně jsou pak venku asi od těch 10-14 dní. Pokud mají kvočnu, neřešila bych to vůbec. Samozřejmě je nutné je kontrolovat a pokud by se vám zdálo, že se choulí k sobě a chodí nakrčená, musíte je dát do tepla. Pokud by příliš prochladla, dostanou kokcidiózu (navenek se projevuje průjmem a slabostí). Kuřata jsou ale dost otužilá, např. oproti perlíčatům.
Loni jsme měli poslední kuřátka ještě v listopadu - přes zimu byla s kvočnou v závětrném koutě na dvoře. Chladno jim vůbec nevadilo.
doplněno 21.07.13 15:52:Pokud už mají měsíc nebo více, dejte je rychle ven - nebo "padnou na nohy". Potřebují sluníčku kvůli vitamínu D.
doplněno 21.07.13 15:52:*sluníčko
doplněno 21.07.13 15:54:Umístěte je tak, aby měla možnost schovat se i ve stínu - zvlášť, pokud na přímé slunce ještě nejsou zvyklá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.