Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik dnů po narození lze sahat na kralíky

Od: anndrejjka* odpovědí: 5 změna:
Ještě jsem se chtěla zeptat po jaké době můžu sahat na malé králíčky děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

0x

Jestli chceš už sahat na králíčata, musíš mít čisté ruce - UMYTÉ A BEZ VŮNĚ MÝDLA NEBO PARFÉMU. Otři si je v srsti králičky a potom se na mláďata můžeš podívat. Ale POZOR! PODÍVAT! Nehrát si s nimi a hned je vrať zpátky. Králíčata můžeš brát do rukou, jakmile definitivně opustí hnízdo - to je tak po 3 týdnech a u samičky je nechej nejméně osm, raději deset týdnů, potom je můžeš dát samostatně a nechat králičku odpočinout. Jedenáct mladých to je pro malou samičku dost zápřah.

Pokud se chceš dál na něco zeptat, pokračuj v tomhle vlákně.
Hezký den.

anndrejjka*
hodnocení

No ona nemá 11 mladých ale jsou 11 dní starý. Malý králičci jsou pořád v hnízdě. A kdy můžu pustit proběhnout králičku. Po jaké době.
al bunda*

Aha. Jasně. Chybička se vloudila.
S pouštěním počkej, až budou mladé z hnízda. Ačkoli ani teď by to teoreticky neměl být problém, protože králička se v přírodě vrací k mladým jednou za den, kdy krmí a nijak je nehlídá. Jenom nevím, co to udělá, já chovám králíky ve venkovních kotcích a mladé teď třeba i v ohradě na zahradě - takže králičky nepouštímk proběhnout. S králíkem, jako domácím mazlíčkem nemám zkušenosti.

anndrejjka*
hodnocení

No mě zase radila kámoška že jí nemám pouštět aspoň 4 týdny prý že v bytě jsou jiné pachy a že by se pak o ně nemusela starat tak nevím zda je to pravda nebo néééé. Ale je pravda že je králička moc nehlídá má je v hnízdě.
al bunda*
Proto jsem říkal, ať počkáš, než mláďata definitivně vylezou z hnízda. Králička pokud má dost velký kotec, tak výběh nijak zvlášť nepotřebuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]