Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stěhovaní staršího kocourka

Od: alojsek90 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

mám 11 letého kocoura, který žije s mamkou a mladším bráškou 150 km od místa, kde nyní bydlím já. V současné době řeším dilema, zda kocoura přestěhovat k sobě do bytu nebo zda ho nechat tam, kde je zvyklý. Je na mě velmi fixovaný, ale bojím se, že vzhledem k pokročilejšímu věku by změnu nemusel snášet dobře, ale zase vím, že se mu po mě stýská. Vždy, když odjíždím, mňouká a dívá se na mě velmi vyčítavě. Trhá mi to srdce, ale když ho odvezu, mohl by zase brečet po mamce a bráškovi, na které je teď také zvyklý. Jsem absolutně bezradná, chci hlavně takové řešení, které bude nejlepší pro kocourka. V žádném případě mu nechci způsobit žádné trauma. Co myslíte?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

o kočkách je známé, že jsou spíš fixované na dům než na člověka - takže se změnou prostředí je třeba oparně... i když je to váš kocourek, je zvyklý na "svůj" byt a svůj denní režim... naše kočička, když jsme ji přestěhovali z provizorního domku, kde s námi bydlela, do nového domu, kde měla bydlet také s náma, na stejném pozemku, vlastně se nic moc nezměnilo - přesto byla na nás naštvaná a chtěla stále do "svého" starého domku a trvalo jí to pár měsíců, nez se s tím smířila a odpustila nám :))

trtr
hodnocení

0x

Dobrý den, vzhledem k tomu, že kocourek je zvyklý na své prostředí a na dvě nejbližší osoby ve svém okolí, ponechal bych jej na stávajícím místě. Bude to podle mě nejlepší. Když občas přijedete, určitě Vás rád uvidí.

culdabulda1*
hodnocení

0x

Řekla bych, že i tak starého kocoura můžete přestěhovat, - ale jde o to, jestli je zvyklý žít venku, nebo žije v bytě. Pokud je na byt zvyklý, přestěhování by zřejmě bylo bez problémů - pokud je ovšem zvyklý být venku - na zahradě, atd. - tak by to problém v jeho věku asi byl. Především byste ho musela nechat vykastrovat.

Mám zkušenosti s "popelnicovými" kočkami, které jsem si vzala do panelákového bytu 2+1 - přizpůsobily se dobře, ale musela jsem je nechat vykastrovat - a byly to vždy mladé kočky - takového stáří se žádná popelnicová kočka asi nedožívá.

Ale jednoho kocoura, kterého jsem nechtěla nechat kastrovat, jsem taky asi v tomto věku dala k mamce na barák - a dobře si na venkovní život zvykl.

Ještě mne napadá - proč si ho chcete vzít k sobě? - má snad u maminky nějaké problémy? - pokud ne, nechte ho u ní a často tam jezděte. Pokud byste chtěla mít doma nějakou kočku - koukněte se do útulků - je tam spousta chudinek, které čekají na nový domov. Nevím, co s nimi dělají, když je nikdo nechce - a ani to vědět nechci. Jsou většinou vykastrované, odblešené, očkované atd. Zdravím. Marcela.

alojsek90

Vykastrovaný je a celý život žije v bytě. Odstěhovat si ho chci především proto, že je můj, pořizovala jsem si ho já a teď, když se stěhuji do vlastního, nejraději bych si ho vzala s sebou. Je to člen rodiny, jak já říkám, je to moje dítě :) A právě proto, že mi na něm moc záleží, jde mi hlavně o to, co bude nejlepší pro něj.

culdabulda1*

- tak to by asi šlo - kocour je v bytě zvyklej - zvykne si i u Vás.

Ale ještě jde o to, jak je zvyklý na společnost. Pokud není zvyklý na samotu a Vy byste ho nechávala v bytě dlouho samotného - třeba by mu bylo smutno. Taky záleží i na Vašem partnerovi - pokud nemá rád kočky, tak by to asi bylo blbý! Tak ahoj. Marcela.

doplněno 19.07.13 13:31:

Kočky jsou sice velmi konzervativní - ale, pokud je zvyklý na byt - záleží taky na tom, kde se mu bude líbit víc. Ony jsou to taky i docela prospěchářské "potvůrky".

Jde o to, abyste mu vytvořila zajímavé prostředí, které si hned zamiluje - ale, jak už jsem psala - neměl by trpět samotou, anebo nepochopením ze strany partnera.

doplněno 19.07.13 13:35:

- a nemyslete si - i kočky se fixují na lidi, když je má člověk rád a dobře s nimi zachází. A když jim "jeho člověk" třeba umře, tak byste viděla, jak jsou smutné a nešťastné!

borax*
hodnocení

0x

Nechlala bych ho tam kde je. 11 let je dost. Kočky jsou fixované na místo. Takže pokud ho přestěhujete, možná si časem zvykne, ale trauma mu způsobíte určitě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]