Nejste přihlášen/a.
Tak máme třetí den pejska z útulku, ráno jsem byla venčit a měl ještě normální hovínko, ale dopoledne najednou průjem a vodnatý. Když jsme si ho brali před třemi dny, tak byl akorát odčerven tabletou, tak nevím, zda je to k tomu, ale, že by až dnes? Žral jen granule a dostal vajíčko na tvrdo, nic víc a pil vodu. Nikde nic nesežral, to bych si všimla. Teď večer po 24 hodinách dostal zase žrádlo a to granule a vajíčko natvrdo a vše sežral. Teď jsem byla venčit a zase vodnatý průjem. Jsem z toho nešťastná. Co poradíte? - pt
To uhlí je živočišné, ale to je zahedbatelná připomínka.
Já bych pejskovi dala den půst. Nic se mu nestane, jeden den v týdnu bez stravy se naopak doporučje i u zdravých psů.
Ona to může být i psychika. Ne že by se mu u vás nelíbilo, ale je to pro něj nějaké velká změna.
Po dnu půstu bych pokračovala vařenou rýží s drůbežím masem tak v poměru 5:1. A nebojte se, ono to odezní.
doplněno 13.07.13 18:59:Jen na upřesnění, tu rýži s masem určitě ne od vašeho oběda, ale samostatně pro psa uvařené, bez soli.
Já tak a podobně s nudlemi a vločkami krmím psy řadu let, moji veterináři mi granule nedoporučovali, ani ty nejdražší. Proto také mám neustále vývar a k jídlu pak "psí" polévku.
A vodu ať má pejsek v misce bez omezení
"bimbam", moc děkuji za ukliídnění. Je pravda, že si zvyká na domov, pak na zahrádce na sousedy, na pejska od sousedů, taky tu byli mladí s dětmi, asi je to hodně změn najednou. Já mu nechtěla dávat žrádlo, ale my jsme jedli a on loudil, koukal na nás, tak si říkám má hlad a dostal granule s vajíčkem na tvrdo a hned to slupnul. Tak ho nechám zase 24 hodin bez granulí a uvidím zítra, co bude kadit. - pt
doplněno 13.07.13 19:03:Dobře "bimbam", ta rýže bude nejlepší, doufám, že ji bude žrát, uvařím ji zvlášť a bez soli, moc děkuju. - pt
Nejde o "černé" uhlí, ale o uhlí aktivní (jinak též živočišné) - běžná součást lékárniček... Ale pokuddoma není a ani není někde poblíž ještě otevřená lékárna, bude pejsan muset do rána počkat.
"mowla", počkáme do rána, ještě bych mohla říct mladým o to uhlí, myslím, že ho mají doma pro vnoučátka, kdyby něco. - pt
Moje zkušenost je ta, že je třeba nechat střeva vyprázdnit. K tomu je potřeba 2-3 dny hladovky, jen miska s vodou musí být v dosahu. Žádná dieta, žádné rohlíky, žádná rýže, žádná mrkev. Nic! V přírodě zvíře pravidelně nejí a pár dní hladovky je běžnou záležitostí. Dokonce je doporučováno v týdnu jeden den hladovky, u zdravého psa. Jestliže ve střevech něco je a my k tomu přidáme další potravu, ať už je tam cokoliv, je problém střeva vyčistit a srajdy se zbavit. Sklenici také musíme nejdříve vylít, abychom ji mohli vyčistit. Na tak velkého psa bych typla 3x 4 tablety živočišného uhlí pro dezinfekci střev. Teď jsem si při očkování u veta ověřovala, že na Dorku 3x2 tablety. Dorka má necelých 5 kg. Navíc, když jsem mu říkala postup s hladovkou a uhlím při srajdě, rozzářil se a povídal, že konečně jeden rozumný postoj. Doplnil, že dietu až do prázdných střev.
Halina Pawlowská: Pes ví, že dostane všechno, bude-li dostatečně dlouho zírat." Já naprosto chápu i to že "když on se tak smutně dívá". Na to smutné koukání jsou pejsci obzvlášť kadeti. Když jim dovolíme, budou se smutně a hezky dívat i na věci nejedlé. Třeba kyselé okurky, jen proto, že jsou zachtivní a že to máme my. :D Pavli, já vím, že váš pejsek zažil dost nedobrého a že chcete, aby už měl život už jen pěkný, protože jste nesmírně laskavý člověk. Pro jeho dobro ho nechejte vyprázdnit a vyčistit a vydezinfikovat. Ikdyž se bude smutně koukat. A prosím vás, nic nekombinujte, žádné potraviny + granule! A těžce stravitelné vejce už vůbec ne! Navíc, na spoustu potravin nebyl u minulých majitelů a v útulku zvyklý. Čím jednodužší, tím lepší! Není to "jen" průjem. Průjem je příznakem něčeho. A u útulkových psů je potřeba být obzvlášť obezřetný, protože si sebou nesou velké zatížení. Chudáci!
Ať se brzy uzdraví.
Děkuji "babkazov", za rozebrání problému. Trochu jsem znervózněla, ale jsem ráda za každouradu. Takže pejsek má jen vodu v misce, večer po deváté jsme šli venčit a nebylo už nic, přes noc klidně spal v pelíšku. Ráno v šest jsem s ním byla na vycházce a před chvíli znovu a nic nebylo. Tak necháme střeva v klidu bez žrádla, tak už to uhlí nebudu shánět. ještě mně napadlo, jestli to není po vodě. Naše voda z trubek mi také nechutná, tak ji používáme jen na čaj a vařenou. No, hlavně, že už nekadí vodu. - pt
Dobrý den, v první řadě bych se zeptala - proč mu proboha dáváte ke granulím vejce? To opravdu nechápu. Na průjem je opravdu dobré pejskovi jeden den nedávat nic - jednodenní hladovka (2-3 dny jak píše někdo výše se mi zdá moc a nikdy mi to veterinář nedoporučoval, jen jeden den), ani uhlí bych nedávala bez konzultace s veterinářem. Osvědčená rada je to kuřecí masíčko s rýží.
Ale ještě se vrátím k tomu vejci - to už mu prosím nedávejte. Pokud mu ke granulím chcete přilepšit, lupněte mu občas nějakou zeleninu nebo ovoce. Našemu maltézákovi dáváme třeba okurku nebo hrášek, z ovoce pak třeba jablko nebo mandarinky. Vše jen malinko, na chuť Po okurce nebo mandarinkách se může utlouct
No, chtěla jsem mu dopřát vejce místo masa, ale měla jsem mu to dát zvlášť. právě jsme přišli z vycházky a udělal krásného bobana, tak sláva a teď sbaštil trochu granulí, tak snad budeme mít pokoj. - pt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.