Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě koně a jméno pro něj

Od: valii* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den já si budu pořizovat nového koně nevím jestli koně nebo kobylu ale někteří zvás stí máte skušenosti ... Tak jse se chtěla zeptat jaké otázky mám klást pánovi co mi toho koně bude prodávat ... Také jsem se chtěla zeptat na jméno tak navrhujte jak jsem řekla že nevím zda hřebce nebo klisnu :) Díky za rady ... A eště s koněm dostanu králíka tak mně taky nenapadá jméno ale docela se mi líbi Kenny a pro holku candy :) Nevím no :Dbrý de

doplněno 13.07.13 17:20:

Nevím co na konci dělá to brý de :D

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

2x

Valii, ty si žádné otázky nechystej. Předpokládám, že když máš koně, tak je kolem tebe nějaký zkušený koňák cvičitel nebo trenér, kterého si vem sebou na návštěvy k potenciálním koníkům, který ti s koupí pomůže. Omrkne koně a vyzkouší. Pokud to bude všechno OK, nezapoměň také na svého veterináře (nikoliv doporučeného od prodávajícího), který ho vyšetří i po zdravotní stránce. Prodávající ti napovídá všechno co chceš slyšet, ale ty (nebo někdo jiný) musíš poznat jestli je to tak doopravdy. Mnohdy ti prodávájící zatají špatnou povahu, špatný zdravotní stav či jinak ovlivní na den tvé návštěvy toho koně, že se po týdnu nebudeš stačit divit, co máš doma za rapla, či jinak poznamenaného.A každopádně si vybírej klisnu nebo valacha.

valii*
hodnocení

Díky tuto odpověď označuji za dobrou odpověď ... Určitě jak to prodávající dělají tak ho nechají hodně pracovat aby se choval jako beránek... Snad to dopadne přiští týden v neděli se jedů :) Asi si vyberu klisnu na western :)

bonie*
hodnocení

1x

já bych navrhovala koupi koně trochu odložit.

Mít koně je o hodně víc, než nevědět zda chci koně nebo kobylu, je mi líto ale vám do rukou kůň nepatří. Ted určitě ne.

doplněno 13.07.13 17:45:

Vzhledem k tomu, že jsem v životě pár koní kupovala, vzhledem k tomu, že pár koní kupovala i má dcera a jednou jsme obě kupovalypoprvé... tak já si myslím, že tohle je tahání za fusekli ;)

valii*
hodnocení

Nevím jaké "koně" tam má jestli vubec má třeba kobylu víte .. Právě proto se tam jedu podívat a s koňmi skušenosti mám ale né s koupí koně

hodnocení

0x

Tady máš nějaké rady ke koupi koně: equi.wz.cz/... , jinak vybrat méno pro koně je to poslední. Taky je potřeba si uvědomit, že je to velká starost, je potřeba mít na to prostory, ale to určitě už víš. Hlavně, aby ten kůň byl zdravý.

valii*
hodnocení

Ano koně máme a prostory také a Díky

hodnocení

0x

Nechtěla jsi pro svého koně dort? Pletu se? ;)

doplněno 13.07.13 17:37:

Možná, že bys měla nakouknout na odborné serwery, co tam odborníci píší o koních. A také se kouknout, kolik takový kůň stojí. Pořizovací cena a pak ustájení a krmení a péče a veterinář. *jasne* Že ty krásně sníš a taháš nás za fusekli?

valii*
hodnocení

Ano můj 2 kůň má v blízké době narozky ;)

valii*
hodnocení

Netahám vás za fusekli pošlu vám klíďo mojí foto s Donem a koňmi Na email :D K tomu ta stránka je abych se na ní zeptaa a né abych vás tahala za fusekli stejnak mně nikdo nezná a neví kdo jsem takže k čemu!

doplněno 13.07.13 17:46:

A je lepší se zeptat tady někdy ty profesionálové říkají samé blbosti s tím skušenosti taky mám :)

hodnocení

0x

Koně bych pojmenovala podle povahy a vzhledu. Černého statného koníka jedině Nero. Hnědáka Gaston. Klisnu... třeba Esmeralda nebo Belle.

valii*
hodnocení

Jak už říkaly to je ta poslední věc :D :)

bonie*
hodnocení

0x

Každý kůň má jméno už od narození, jméno je zapsané a evidované

žádné další se mu v průběhu života nedávává, leda s ejeho jméno přizpůsobí - Ginevra - Giny, Stofllet - Stofi a pod, už jen z toho důvodu, jsem přesvědčená o tom, že toto je jeden z kategorie vtipných dotazů :(

valii*
hodnocení

Jakej vtipných dotazů? Nechapu*fn*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]