Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cauda equine - koňský ocas u psa

Od: floro* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám jezevčíka, tři roky starý. Před víc jak týdnem se u něj objevilo onemocnění zvané Cauda Equine. Chodil běhal, jen ocas mrtvý, velmi bolestivý, při potřebě naříkal. Naštěstí už to odeznělo, psisko vrtí ocasem zase stejně náruživě.Bohužel nemůžu odhadnout, co by to v našem případě mohlo spustit - neprochlad, nekoupal se, nenamohl se, vycházky pořád stejné. Krmíme pedegree, k tomu nějaké maso. Tlustý není, má 9,5 kg. Nicméně, se chci zeptat hlavně těch, kdo měl toto i u svého psa, jaké jsou prognózy, jak se to vyvíjelo během života, na co dávat pozor. Čím jste krmili, co přidávali atd. Prostě přímo praktické věci, nikoliv doměnky, či dohady. Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

search.seznam.cz/... :( Cuhdák pejsek, jestli je diagnoza správná. Josefčíci mají často problémy s páteři. Jsou to chudáčkové. ;) Dejte pozor, aby nepřibíral a dlouhá páteř se neprověšovala. Bobeček!

kvetink
hodnocení

0x

V první řadě by chtělo navštívit veterináře on Vám porádí, zde jsou ve většině jen laici. Veterinář udělá rentgen, odebere krev a podobné kroky potřebné k tomu, aby se zjistilo co psovi vlastně je.
K tomu krmení.
Horší jste doopravdy nemohla vybrat. Samé obilí, sůl a barvivo, příšernost. Složením spíš pro hlodavce než psa, který je jak známo masožravec.

floro*
hodnocení

U doktora jsem samozřejmě byli! Dostala jsem poučení, co to je, z čeho, atd, našla jsem si nějaké info na internetu. O krmení už bohužel vím, že to nebylo zrovna to pravé ořechové. K tomu dostávají a dostávali i vitamínové doplňky. Teď přecházíme k jiným. Vím, že jsou zde jen amatéři, ale chtěla jsem se zeptat těch majitelů psů, jejichž mazlíčků se to týkalo či týká. Prostě věci ze života.

kratast*

zalezi jak je vas jezevcik staveny, ale mel by mít max do 9kg. zmente krmeni pedigree je šrot, mohu doporučit happy dog.vyjde vas to cenove na stejno, s kvalitnim krmenim davate pejskovi mensi krmnou davku.

a k otazce:

jak je pejsek starý? nemohl mít úraz? slapl mu nekdo na ohanku nebo streba prisedl zidli? ono muze stacit ze treba spadne z výšky na zem. a hlavne jezevcici trpi na problemy s pateri maji dlouhe telicko a ocasek je vlastne pater.

kvetink

Happy dog teda taky žádná sláva. Jen předražené náhražky. Drůbeží moučka není maso a to že je na prvním místě kukuřice už vypovídá o mnohém. Pes je masožravec, potřebuje hlavně maso, ne kukuřici nebo jiné obilí.
Za mě Taste of the Wilde, Magnusson Original, Nutra Gold Holistic, Essentialfoods. Zkrátka holistická krmivy, kde si výrobci uvědomují. že pes není hlodavec.

Omlouvám se, nějak mi z toho vyplynulo, že veterina neproběhla. Moje chyba
Přeji ať je to s pejskem jen lepší a podobná věc už se nestane.

floro*
hodnocení

Psisko má tři roky. S váhou problémy nemá (viz foto). Spíš až moc pohybu, je moc akční. Tak je možné, že si někde natloukl nebo seskočil z větší výšky. S těma granulama, jak to tak poslední dobou sleduju, že aby se v tom člověk vyznal, tak mít chemickou školu.

Cauda equine - koňský ocas u psa

katerina77*
hodnocení

0x

Nechci vasemu vetovi sahat do svedomi, jeho ani psa neznam, ale syndrom cauda equina je opravdu vazne onemocneni a ze by po par dnech samo odeznelo se mi zda velmi nepravdepodobne. Vim o dvou psech s timhle postizenim a probihalo to hodne jinak. Hlavne tenhle syndrom se pozna na chuzi, problemech se sezenim apod, ne jen na neschopnosti hybat ocasem. Je to samozrejme potreba podlozit poradnym vysetrenim, nejlepe na magneticke rezonanci, kdy se da presne videt jak a kde je micha postizena.

Podle vaseho popisu se mi to zda spis jako to cemu se obvykle rika "mrtvy ocas", coz je nasledek prochaldnuti, spatneho pohybu, narazeni apod. Ani si nemusite vsimnout, ze se neco stalo. Mam s tim zkusenosti u svych psu, uz se jim to parkrat stalo a meli presne vami popsane priznaky. Dobra zprava je, ze nejde o nic vazneho, staci psa drzet v teple a klidu a po par dnech to samo odezni. Cauda bohuzel neodezniva, jen se zhorsuje :(

floro*
hodnocení

Právě to mi moc nesedělo, že by takové onemocnění přešlo. Na dotaz jak to může jen tak přejít řekl, že někdy po prochladnutí apod. se tam udělá výpotek, který pak tlačí na páteř než se vstřebá. Ale s tím pohybem - někdy se mi zdá, že často posedává ve srovnání s naším dalším jezevčíkem. Ale težko říct, jestli si spíš příliš nevšímám normálního projevu. Víte jak to je. Pořád doufám, že to nebude taková diagnóza.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]