Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Utekla mi užovka-pomoc

Od: lucy7 odpovědí: 11 změna:

Dobry den, utekla mi malá užovka cca 40 cm, měla jsem ji na chvíli na balkoně v terarku mám strach. Balkon je zasklený a všechna skla byla zavřena, ale okno vevnitř je otevřené je nějaká šance, že se dostala přes okno ke mě do pokoje? Nebo se vydala ven z bytu (3 patro), mezi skly jsou škvíry a mám strach, že se přes ně dostala a vypadla z balkonu. Kde myslíte, že se mohla vydat? U mě v pokoji je o něco vyšší teplota než na balkoně. Na tom balkoně jsou květiny, ale mezi ně jsem se dívala a nic sem nenašla a žádné škvíry v něm nejsou. Děkuji předem za odpověď a za každou radu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

machturbo*
hodnocení

2x

Ahoj, 40 cm užovka zase není tak malá, aby jsi to přehlédla. Hledej na klidných místech v pokoji a pro jistotu bych zkontroloval aspoň bhalkon sousedů pod tebou.

lucy7
hodnocení

Díky za radu...s toho sousedy trefí šlak jak se to dozví...

Ahoj. Lucy, užovky utíkají rády. Dej na zem někam do koutů misky s vodou. Dřív či později bude mít žízeň. A zkontroluj místa, kde je teplo (křesla, gauč, pod kobercem, skříně s prádlem.) Může být zalezlá, či omotaná kdekoli, ale hlad a žízeň ji donutí vylézt. Hodně se píše rada, posypat podlahu moukou, aby byly vidět stopy, kudy se had plazí. Ale je to náročné na úklid posléze...Také zkus mrknout do diskuzí, které zde na téma útěku hada již proběhly. Možná tam najdeš ještě další rady, které budeš moci využít. Sousedy bych zatím moc neplašila, mě by ten šlak trefil také...*smich*

machturbo*

No pokud bude čekat pár dní, až jí doma najde, pak bude dost pozdě hledat jí i u sousedů :)

lucy7
hodnocení

No jo, ale já mám obavy, že se dostala balkonem ven nebo se dostat na balkon vedle, který je s naším propojený nebo k sousedům pod náma, protože jsem ji měla na chvíli na balkoně a jediný kdo ji naposledy viděl je moje segra, která na tu chvíli na ni nedala pozor. Teď nevím jaká je šance, že se dostala ven nebo k sousedům. Pokojové dveře jsem měla zavřené můj pokoj není, tak velký, aby se v něm nedala najít...prohledala jsem pokoj úplně celý a nic a balkonové dveře byly taky zavřené a právě proto se nemohla dostat do mého pokoje jedině oknem, které mám v pokoji bylo totiž otevřené na ventilačku. Já mám na balkoně posuvná skla a mezi nimi jsou takové škvíry, takže nejsou úplně na těsno, proto mám obavy, že je buď někde venku nebo u sousedů.

mowla*
hodnocení

2x

Prozkoumej znovu ty kytky - užovka je ´mistr´ v maskování...

:-D

Mimochodem - o jakou žofku jde?

doplněno 11.07.13 13:47:

Po zdi asi ne - takovou adhezi dokážou vyvinout jen docela malí hádci...

Ale mně jednou utekla krajta (pustil jsem ji na ´procházku´ na zahradě) - během několika málo minut ´nestřežení´ využila k tomu, že vylezla na nejvyšší strom v ´okolí´ (vrba na vlastní zahradě), usídlila se na větvi cca 6 m vysoko - a koukala k sousedům do obýváku. Sousedka zrovna na balkoně věšela prádla - a málem to s ní ´seklo´...

*smich*

doplněno 11.07.13 13:50:

Jo - to jsem chtěl ´říct´ - koukni na tom balkoně na ´vyšší´ místa - zavěšené květiny, poličky, ´harampádí´. A guttata je hodná, uklidni - případně, sousedy, že není agresivní, nekouše - ale je spíše hravá. Nebo bázlivá - vystrašená z neznámého prostředí.

lucy7
hodnocení

Jedná se o užovku červenou. Na ty kytky se ještě jednou podívá jestli není zahrabaná v květináči. Jinak ona je docela živá natahuje se po všem možném. Myslíte si, že by se dokázala plazit po zdi a odplazit se mezi posuvnými skly? Ta zeď na balkoně má docela drsný povrch.

lucy7
hodnocení

Na balkoně nic zavěšeného nemám teda kromě prádla a poličky taky ne něm nejsou jenom květiny na zemi. Ta zeď má docela drsný takový hrubý povrch po kterém by se mohla doplazit až k posuvným sklům a sousedi o patro níž jsou na dovolené a mají na svým balkonu posuvná skla zavřená, ale balkon v přízemí mají otevřený a mají na něm balkonovky mohla by být klidně tam. Skusím teda ještě prohledat celý balkon a pokoj jesttrli nic nenajdu, tak navštívím sousedy.

pb®
hodnocení

0x

Hodně štěstí. Pro mě je 40cm užovka prťousek. Svojí 2m jsem hledala asi týden, byla omotaná na motoru od ledničky. Vyhledávají teplo, takže mohou být u nějakého zdroje tepla. Co takhle na skryté místo položit topný kámen a čekat?

lucy7
hodnocení

Tak jsem nakonec na večer rozmístila nějaké pastičky...rozmístila jsem noviny a k misce z vodou sem dala holátko...je zvláštní, že je občas slyšet, že někde něčím pohne nebo občas je slyšet takové jemné zasyčení je někde v mém pokoji nebo na balkoně...třeba si našla škvíru ve zdi a v ní se schovává...dala jsem ji misku z vodou na podlahu a odešla jsem na dvě hodiny pryč, pak jsem přišla a viděla jsem kolem misky mokro a to prozradilo, že je někde v mém pokoji nebo na balkoně...snad ji brzo chytnu...ale je mi stejně záhadou kde se mohla schovat já nemám v pokoji moc skrýží a na balkoně taky ne jenom kytky, ale ty už jsem dneska ohlížela 10x...no hlavně, že neutekla ven...včera venku bylo chladno takže je jedině někde v mém pokoji, protože je v něm teplo a vlhko...

lucy7
hodnocení

Děkuji vám všem za rady :)...na konec o půl noci se mi ji podařilo chytit...byla přilepená na hrubé balkonové zdi a od posuvných skel neměla daleko...prostě jsem se vzbudila a šla na balkon s tím, abych mohla vyvětrat bo už jsem měla v pokoji dusno..chvíli postojím u oken a ejhle užovka byla přilepená v rohu na zdi :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]