Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, mám doma dvouměsíční kotě druhý den.
U lidí kde vyrůstalo nechodívalo do domu. Takže není naučeno na kočkolit. (počítal jsem že tam půjde automaticky, starší kočka když byla kotě, také nikdy předtím nebyla v domě a na kočkolitu... ale hned věděla k čemu kočkolit je...?
Kotě se dnes ráno snažilo vychat do postele na matraci. Rychle jsem jej odebral a přenesl na kočkolit.
Můžete mi poradit co dělat? Jestli zatím kotě nechat mimo místnosti kde jsou koberce apod.?
Děkuji za rady
Ahoj - já kupuju hrudkovací stelivo Dante - je celkem levné (často ho mají v Kauflandu ve slevě - 10kg za ca 40-50kč) - a kočkám připomíná písek, do kterého chodí rády čurat.
Malé kotě musíte na písek vždy přinést a "zahrabat mu pacičkami" , aby si uvědomilo, k čemu písek je - jakmile zpozorujete, že se na matraci, nebo jinde motá a připravuje na čurání (anebo na chcaní, chcete-li) - okamžitě odnést na písek a zahrabat mu pacičkami.
Taky můžete kočičí záchod "ovonět" kozlíkovými kapkami - pak se kotě odsud jentak nehne. Doporučuji umístit kočičí bedýnku na záchodě - naučit ho tam chodit a samozřejmě nechat stále pootevřené dveře. Anebo umístit kočičí bedýnku na chodbě někde, kde Vám bude nejméně překážet. Zdravím, Marcela.
AHOJ. Kočky opravdu většinou nemají problém s kočkolitem (i když se s ním předtím nesetkaly). Ten váš mazlík, pokud ví, kde je záchodek, by si tam určitě došel bez přemlouvání. A nebo by si vlezl pod postel, kdyby ho chtěl naschvál ignorovat. To, že se vyčurá do postele-vašeho pelíšku-má být vzkazem pro vás. Něco se mu nelíbí. Náš prcek nechtěl být sám doma. Otázkou je, co vadí tomu vašemu...
Pro " 72mona3"
- máte asi pravdu - i když u malého koťátka se mi to moc nezdá - naše vykastrovaná kočka začala takto protestovat, když se v domácnosti objevily i jiné kočky - svého času jsem jich měla až 5 - samé nalezence od popelnic. Teď mám už jenom tři.
Ale protestuje jen občas - a když ji někdo "urazí" - kočky se dovedou velmi urážet! - a ona byla vždy, už jako malé koťátko středem pozornosti .
Ale nečurá ani nekaká do postele, ani nikam jinam - vždy jen na podlahu u dveří na balkon. Ale je to náš miláček, vypiplaný od slepého koťátka, tak se ji snažíme pochopit. Je to velmi svérázná a milá kočička a zažijeme s ní spoustu legrace.
Vždy když ji chytnete při činu tak naní zasičet : sssss a dát ji na kočkolit a třeba jí tam strkat po 20-ti minutách ... A kdyz to nebude zabírat nebo nebudete doma a budete se bát že se vám někde vyčůrá tak jí dejte na zem pred kočkolit a ona si uvědomí že tam má jít... A jestli máte takový ten přikrývaci kočkolit tak zněho vyndejte takovou tu folii co je ve dvířkách ... Kočky se toho i bojí ... Hodně štěstí a ať se vám už nikde nevyčůrá :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.