Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Paraziti u hada

Od: radekn® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den prosím o radu máme terárium s úžovkou červenou a dnes jsem tam zahlídl takové malé broučky jak je mám zahubit aby to nevadilo hadovi. Někde jsem četl že pomůže když svařím pelyněk a pak porosím terárium prosím o radu děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Radku, než přidá jiný rádce třeba lepší radu, mrkněte prozatím sem, kde je o tomto řeč. A třeba to také pomůže:

ifauna.cz/...

ca
hodnocení

0x

Jestli krmíte cvrčkama, tak pak jsou to cvrčci, kteří se vylíhli z nakladených vajíček, tedy není nutné to řešit

tarantel*

Použijte frontline. Natříkat na ubrousek a potřít hada (bacha na oči a na tlamu - nesmí se do ní dostat). Vystříkejte tím i terárium, vypláchněte a důkladně vyvětrejte aby tam nezůstaly výpary až budete hada vracet zpátky. Obvykle je nutné po 14 dnech toto opakovat, protože sprej není účinný na vajíčka roztočů.

btw. krmit užovku cvrčky? Dobrej vtip..

martinaa*
hodnocení

0x

V první řadě se podívejte, jakou barvu a vzhled mají brouci. Ne všichni jsou nutně paraziti z hada, někteří mohou být z rašeliny, z kůry apod., kteří jsou sice nepříjemní a v terárku nevzhlední, hadovi nijak neubližují.

Před měsícem jsem řešila takéí brouky, byli právě z kůry, kde se brouci množili ve vlhkém dřevě. Větev jsem vyhodila, vyměnila substrát, vše umyla horkou vodou a teráko nechala pořádně vyschnout a nějakou dobu ho udržovala sušší. Brouci zmizeli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]