Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,mám cca půl ročního anduláka ... před týdnem se u něj objevily bíléněco jako plastické skvrny na ozobí (nebyly moc vidět ,mysleli jsme si ,že to nic není) ale poté se začaly rozšiřovat papouškovi na polovinu ozobí a kolem zobáčku ,máte nějaké rady jak se válepky zbavit? Máme jít k veterináři? Jenom upozorňuji ,že papoušek špatně snáší mazání mastí na ozobí děkuji za odpovědi
Osobně bych nic olejem nemazal (nemám s ním zkušenosti) a i technické provedení mi připadá dosti komplikované. K veterináři rozhodně nechodně (pokud Vám není líto peněz ). V každé lékárně se dá koupit přípravek Arpalit, který funguje na většinu těchto malých zvířecích parazitů. Pokud vím tak už se z ekologických důvodů nevyrábí v hnané podobě, ale pouze s pumpičkou. Hlavně pozor při aplikaci - ptáčkovi musíte zakrýt oči (hlavní složkou je líh). Já to dělám následovně - 1. snažím se chytit daného jedince ve voliéře 3x6m, 2. v levé ruce ho držím třemi prsty a palcem a ukazovákem zakrývám oči, 3. pravou rukou stříkám. Je potřeba aplikovat také na nohy, kde není parazit viditelný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.