Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí péče o psí drápky

Od: kvetka* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, naši psi mají pohybu hodně, ale jenom na travnaté ploše. Takže se jim drápky vůbec mechanicky neobrušují. Vlčáka jsme si přivedli domů v jeho pěti letech a měl z bývalého "domova" - chovné stanice - hodně silné drápy jakoby uštípnuté silnýma kleštěma. Dodnes jsme nepřišli na způsob, jak o drápy pečovat, veterinář na něj šel s gilotinovýma kleštěma a dráp nešel protáhnout smyčkou.

Odíbávám mu drápy štípačkama na nehty, to jediné zatím funguje, ale trvá to dlouho a pes je z toho oprávněně otrávenej. Nemáte nějakou vychytávku?

doplněno 02.07.13 14:04:

napadlo mě zadat "psí drápy" na Poradně a vyjelo mi hodně temat, tak se omlouvám a jdu je proštudovat*bezim*

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Psí drápy, to není jednoduchá věc a já osobně stříhám vždycky s hrůzou. Dokonce jednou v ordinaci u veta jsem zažila průšvih jako Brno veliký. V tom drápu je totiž dost vydatná céva a když střihnete jen milimetr dále, než je mrtvá rohovina, je krve tolik, že to vyděsí i upíra. Navíc, krvácení se nedá zastavit. Tenkrát psa fofrem uspávali a pájkou krvácející dráp zatavovali. Když je dráp černý, není možno rozlišit mrtvou rohovinu od živé části. *cert* Já si myslím, že je nejlepší způsob: balonek a na betonovou cestu. Odrbe si to velice rychle. Ale ty na palci, ty jsou úplbě hororové! Zvláště pak, když je boj o každé střihnutí! :D Občas drápy připomínám, protože se v zimě, ve sněhu neobrousí. Na zahradě v trávě také ne. Problém! *nevi*

kvetka*
hodnocení

V první řadě Vám děkuji za potvrzení, že psí dráp je opravdu PROBLÉM.

Za celou mojí psí karieru jsem nenašla řešení.

Ať jsem žila ve městě nebo na vesnici, ať hafani běhali po betonu nebo po trávě, vždycky došlo na to, že se drápky musely ošetřit.. prostě přerostly. Už jsem i řešila, jestli je nekrmím tak MOC kvalitně, že jim drápy rostou rychleji než je běžné. Jdu přemýšlet dál při venčení smečky*tanec*

bohemica*
hodnocení

2x

Já používám měkký tzv. papírový širší pilník. Pro tyto úcely klidně kupuji ve velkém u Vietnamců. Vyjdou levně a tomuto účelu postačí.

Viděla jsem u jednoho chovatele, jak si obalil jemným smirkovým papírem kousek latičky a používal toto "udělátko" u svého ovčáka.

Tyto metody jsou poměrně jednoduché, neškodné (neriskujeme poškození prokrvené části drápu) a drápy jsou ošetřené .*srdce*

kvetka*
hodnocení

Šmirgl , ano:), koupila jsem například toto - bestdarky.cz/... - funguje to, po chvilce je cítit spálenina rohoviny či jak se jmenuje stavební materiál psího drápu - to si nestěžuju, jenom hlásím pro citlivější povahy - opravdu to zarovná okraje oštípaného drápu, ale aby ho nějak zkrátilo, to ne...

Jestli není moje chyba v tom, že si myslím, že psí dráp potřebuje tolik a onyk času - a přitom prostě potřebuje víc*hi*... a safra ..

bonie*
hodnocení

2x

Já štípala drápy naší filly elektrikářskými kleštičkami, jsou malé a tůůůze ostré. Sice čuba řvala už když jsem byla 30cm daleko ale šlo to.

Také jsou zkoušela dát na modelářskou brusku s regulací otáček brousící kotouček a bylo to fajn, ale dlouho to trvalo a zpočátku se jí nelíbily vibrace, co cítila. Ta filla.

kadlec

U nás jsme nikdy u psů neměli problém se stříhánám,učil jsem je a připravoval na stříhání už od štěňat.Vezmu kleště a kluci si už sami lehnou a čekají.

kvetka*
hodnocení

Pane Kadleci, přesně tak je to u čubiny, kterou máme od štěněte. Péči o drápky, uši a spol bere jako samozřejmost, vlastně ji vítá, protože ví, že pak dostane "sušenku" ( sušenka je kousek čehokoli, od piškotu po buřta*smich*)

Ostatní k nám přišli jako dospělí a tam to prostě drhne.

kvetka*
hodnocení

Bonie to je fakt, dojdu si vybrat el.kleště, ty co máme doma jsou velké, díky za typ:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]