Nejste přihlášen/a.
Ví někdo, zdali se za chování kočky v Praze musí platit nějaký poplatek obci? A musí být kočka doma chovaná očkována proti vzteklině?
Nemusí se platit nic ani nemusí být očkovaná proti vzteklině, pokud s ní nechcete vycestovat mimo ČR.
Dobrý den, já bych si kočičku určitě očkovat nechal. Ne, kvůli nějaké povinnosti či nepovinnosti, ale kvůli jejímu zdravotnímu stavu, resp. jako prevenci. Jednou za rok zajít na veterinu by snad nebyl až takový problém. Já jsem to dělal takto s pejskem a nikdy takto závažnou chorobu neměl. Zdravím!
doplněno 30.06.13 07:26:babkazov - snad je to u kočiček stejné. Já jsem chodil s pejskem vždy jen na jedno "pigáro" a bylo to očkování proti více nemocem najednou. A ta tabletka proti červíkům byla jako "příloha" (ale placená).
Tam byl jen problém, jak ji potom do pejska dostat - většinou jsem musel použít salámek.
ben, jo, přesně tak a taky nechat odčervit. Očkování není jen proti vzteklině. Kočky mohou mít opravdu hnusné nemoci a proti nim je očkování.
Byla řeč o očkování proti vzteklině, ne proti jiným nemocem. Vzteklina je opravdu zbytečná třeba pro kočky, které žijí jen v bytě. A co si budem povádat, venkovské kočky také žijí po generace neočkované na vzteklinu a není to nemoc, která by je likvidovala, protože se na území ČR již leta nevyskytuje. Také je to vakcína, která patří mezi nejrizikovější, co se postvakcinačního sarkomu týká.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.