Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Starost o mláďata králíka

Od: anndy* odpovědí: 4 změna:
Mám dotaz chci se zeptat před 5 dny se mi narodily malý králíčky. Dneska jsou celý dny v hnízdě ale nevím jestli je nemám dát k mámě. Ani jsem si nevšimla aby jim dala najíst děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

1x
Králíci vylézají až někdy kolem desátého-dvanáćtého dne z hnízda. Samička krmí jednou za den, obvykle večer. Nechej ji na pokoji.
Když-tak můžeš sáhnout do hnízda, ale POZOR! ČISTÝMA RUKAMA. ŽÁDNÉ MÝDLO, ŽÁDNÉ PARFÉMY. Ruku, kterou budeš dávat do hnízda, protři v srsti králičky a až potom sáhni, zda mladí jsou v pořádku - poznáš to, věř mi.
Samici krm normálně, aby měla mléko, dávej jí ovesné vločky. Žádné "ňamky". Granule, seno, vodu, mrkev, ovesné vločky (mohou být namočené v mléce). Hlavně nerušit a proboha! NEPEČOVAT! Žádná zbytečná iniciativa - králík není ani kočka, ani pes! Králička se v pohodě postará sama. Jen jí dej pokoj.
Hezký den.

iveta515
hodnocení

0x
No, jestli už se nehýbají , zřejmě už je po nich, 5 dní o hladu a bez mámy... nevím ,nevím. Určitě by měli být s mámou, proč jsi jí odebrala od mladých?
anndy*
hodnocení

Ale ona je měla u sebe celou dobu? Ale dneska jsou celý den v hnízdě a já si nevšimla že by jim dala najíst. Možná, že jsem si toho nevšimla.
al bunda*
Nechej je být, uděláš daleko nejlíp. Ta králička na rozdíl od tebe VÍ, CO MÁ DĚLAT.
Hezký den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]