Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, slyšela jsem , že se dá čip objednat i přes internet, který výjde o dost míň jak u veterináře. Některým veterinářům to nevadí, že máte svůj vlastní a bez problémů to aplikují a platíte jen za práci, ale jiným prej ano, protože je připravujete o korunky. Máte podobnou zkušenost? A ráda bych se ještě zeptala na vydaní pasu, jestli je vystaven ten den jak si o něj zažádám?
Čip si můžete opatřit i jinde než u veta. Ovšem ne každý vet má oprávnění čipovat a čipovat mohou naopak i jiné způsobilé osoby. Pokud nechcete se psem cestovat, nepotřebujete ani pas, stačí vám i obyčejný očkovací průkaz, kde vlepíte označení čipu a budete v něm mít potvrzení o povinném očkování proti vzteklině a případném dalším ochranném preventivním nepovinném očkování.
Nahlášení čipovaného psa do registru také nemusí provádět veterinář, (ani většinou neprovádí, pouze po dohodě s majitelem psa) takže si psa můžete zaregistrovat sama.
Znamená to tedy, že přinesený čip by někdo psovi aplikoval a lepičku s kódem si vlepíte do očkováku, který možná už máte a registraci si přes internet vyřídíte za jednorázový pakatel.
Já sama mám čipované všechny psy a všechna odchovaná štěňata už pěkných pár let a čipy si objednávám u svého chovatelského klubu. V podstatě mě vyjde čipování u jednoho psa cca na 250 Kč, registraci si platí a zařizuje nový majitel štěněte.
právěže čip potřebuji k tomu, abych s sním mohla vycestovat. Máme jet za 3 týdny na dovolenou, stihnu to vše? Pas je vystaven ihned na počkání nebo je vyhotoven za dlouho?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.