Nejste přihlášen/a.
Dobrej mám štěně a jemu 3měsíce ale dostal jsem ho tak že ještě ho nemam očkovanýho...a dneska zvracel a byl furt unavenj a pak jsem zjistil že má klíště tak jsem mu ho vyndal,ale nevim jestly snim někam nemam jít? jestly to bude uš dobrý? děkuji mocc o radu Tancoš
Klíšťat je letos opravdu hodně. Ze svého psa je budete táhat stále. V lékárně nebo u veta kupte pipetku Frontlain nebo Advantis, za krk, je podle váhy psa a budete mít od klíšťat a blech alespoň trochu pokoj. Ještě jsem neslyšela a ani neviděla psa, že by z klíštěte něco dostal. Štěňata jsou náladová. Lítají jako sedmihlaví draci pak sklapnou a vypadají jako nemocní. Pokud pes nemá průjem nebo neblinká, případně neteče mu z nosu nebo nekašle, nic se neděje. Nechejte ho v klidu v jeho koutku, chce mít pokoj a pospinkat si. Jen hlídejte, aby měl stále dost vody.
redhell, to byste byli velmi častými návštěvíky veteriny. Jeden rok jsem svému psovi vytáhala 56 klíšťat. Letos už do lesa nechodíme, tak máme jen 4. Pokaždé bych měla jít na veterinu? To bych musela většinu financí nechávat na veterině. A z čekárny si donést blechy.
To, že pejska nemáte očkovaného jste myslel jako proti borelióze? Protože jestli ho nemáte očkovaného vůbec (myslím tím proti vzteklině), tak ihned navštivte veterinárního lékaře, jelikož toto očkování je ze zákona povinné. Pokud se strachujete pouze kvůli klíštěti, tak to nemusíte. Pozorujte okolí ranky, která zbyla po vytažení klíštěte a pouze pokud zjistíte nějakou reakci, navšivte veterináře. To zvracení u štěněte může být způsobeno mnoha faktory a to jak stresovými, z krmiva, dále zde mohou hrát roli také parazité (takže rychle pejska odčervit) a další spousta různých příčin. Pokud zvracení bylo pouze jednou a již se neopakovalo, neplašila bych zbytečně. Pokud ale bylo zvracení častější a zvíře jevilo známky dehydratace a celkového oslabení, doporučila bych zajít k veterinářovi na kompletní vyšetření a vyloučit např. infekční příčiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.