Nejste přihlášen/a.
Máme 6 týdenní koťata a už začínají sama žrát vařené maso a pít kravské mléko. Napadlo mne, že bych jim mohl dát slepičí vejce. Nevím, ale jak je upravit nebo jim je dát syrová vylízat? Uvařil bych je nejraději natvrdo a nasekal na kousky.
kočka není pes. Vejce koťatům nedávejte a už vůbec ne vejce uvařená natvrdo. S kravským mlékem taky buďte opatrnější. Některé kočky mléko sice pijí, protože jim chutná, ale snáší ho velmi špatně.
Jestli chcete koťatům vylepšit jídelníček, pak jim nadrobno nakrájejte čerstvé kuřecí drůbky.
Naše 4 týdenní koťata venkovní kočky už žerou kočičí konzervu Bozita, mléko kočkám nedáváme někdy dostanou jogurt nebo lakrumáček s rohlíkem. Granule Sanabelle pro koťata už také začali zkoušet ale zatím si s nima spíš hrají.
doplněno 25.06.13 10:27:Na ta vejce jsem zapomněla. Loni jsme našli vajíčka na mlatě, byly tam nejspíš déle jak týden, udělali omelety, kočka i kocour sežrali vše.
To je těžké - některé kočky mléko moc nepijí - jiné ho vyžahnou plnou misku denně , některé kočky vajíčko nežerou - jiné sežerou jedno vajíčko denně. Dávala jsem jim ho vždy syrová. Vařená jsem zkoušela a nikdy ho nechtěly. Nemám ale žádnou zkušenost s tím, že by kočkám mléko,nebo syrová vejce nějak ublížily.
Ovšem tak malá koťátka by mohla dostat průjem, pokud dostanou potravu, na kterou nejsou zvyklá. I když - malému koťátku, které jsem vychovala od ca 4-denního slepého mláděte jsem do potravy přimíchávala i syrové vajíčko - a dobrý. Jako dospělá kočka už ale vajíčka a nic moc jiného nežere - žere v podstatě jen granule a rajčata.
Díky všem za odpovědi. Ze všech těch rad jsem usoudil, že dám koťatům tvaroh a zkusím vejce syrové. Naše koťata kočka stále kojí a ona i koťata pijí krabicové mléko, přihřívám jim ho, zřejmě jim chutná a průjem nemají! Je jich 5 a jsou strašně milá a krotká jako jejich máma. Na podzim budeme rozdávat.
Dávala jsem a dávám všem svým psům syrový žloutek do tvarohu. Když tam byl bílek, všichni blinkali. Takže dávám jen žloutek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.