Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chov ovcí

Od: franta54 odpovědí: 3 změna:

Zdravím, zdědil jsem pozemek cca 0,5ha. přemýšlel jsem co stím a došel jsem k tomu že bych tam chtěl ovce, ale bohužel o tom nevím nic tak se ptám, kolik tak ovcí se mi tam vejde? chtěl bych je mít kvůli jehňatům, jak je to s beranem byl by taky na té "pastvině"? jak je to s krmivem v zimě musel bych si sehnat nějaké seno že?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

3x

nejlevnejsi-knihy.cz/... - je fakt dobrá kniha

Zkuste si nejprve přečíst něco o ovcích a pak vám dovysvětlíme. Dle dotazu nemáte vůbec tušení i o co jde a s poslední větou jste mě dorazil. Ptát se, zda musíte ovcím na zimu koupit senu je? ANO, ovce seno potřebuje nejen v zimě, ale i v létě při delším mokrém období. A nebo se dokrmují ovce v suchém létě, když nestačí tráva dorůstat.

S půl hektarem moc parády nenaděláte. Kolik ovcí vám pastvina uživí, vá zde nikdo neporadí. Nevíme jak máte úrodnou pastvinu (to vy asi také nevíte), zda jste v Polabí a nebo někde nahorách. Průměrně ůl ha úrodné pastviny vám uživí 4 ovečky s odchovem a berana.

Ano beran také bude na pastvíně. Jak byste asi přišel k jehňatům? U ovce nepoznáte říji , tak holt musí být všichni společně. Pro vás bude lepší pozemek prodat, nestojí půl hektaru za stavění ohrad, přístřešku, ustájení na zimu, sekání nedopasků, koupě sena a jeho uskladnění, shánění veterináře u špatných porodů ...

doplněno 25.06.13 00:51:

* pardon, vypadávají písmenka (asi chtějí také spát)

franta54
hodnocení

jo díky literaturu si seženu a pročtu si o tom co nejvíc, stím senem to byla spíš řečnická otázka, s připouštěním jsem si myslel že se mužou vozit třeba jako kozy ke kozlovy, pozemek je orná půda a srážek u nás spadne taky dost (vyškovsko)

pozemek bych vživotě neprodal, i když je to kousíček, červeným kolchozníkům ho nedám ani za nic, a pozemek je jediná věc co může hodnotou jen stoupat

pročtu si literaturu když bych měl dotazy je sem napíšu, děkuji za odpověď

machturbo*

Nepíšeš, jestli je pozemek v intravilánu nebo extravilánu, takže si hlavně nejdříve zjisti, jestli ti ho oplotit vůbec dovolí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]