Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy na očkování kotátka

Od: korina* odpovědí: 3 změna:

dobrý den , prosím o radu . Pořídila jsem si nádhernou kočičku , matka britka , otec obyč. kočičák. Je to milé a chytré kotátko.Velmi čistotné. Je mu tak 10 až 12 týdnů. chci se zeptat kdy ho mám nechat oočkovat prvním očkováním a očipovat. Taky ho mám v umyslu nechat kastrovat aby se mi netoulal a neznačkoval si svoje teritorium. Jak má být stár na tyto úkiony děkuji Korina

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

0x

Očkovat NIKDY! Vykastrovat brzy :D

hodnocení

0x
Dobry den,
kote by nemelo byt od maminky odebrano driv, nez ve 12ti tydnech..tak jako tak, s tim jiz nic nenadelate.. Kazdopadne ho vezmete na prvni prohlidku k veterinari. Vite od puvodniho majitele jak bylo kote ockovane a odcervovane?
Vek na ockovani jiz urcite ma. Kastraci bych se priklonila k veterinarum, kteri doporucuji kastrovat az kocourek dosahne pohlavni dospelosti.. Cca kolem jednoho roku veku..nam vet.rikal, jakmile ucitite velmi charakteristicky pach, utikejte k veterinari..Drive se nedoporucuje kvuli mocove trubici a moznym komplikacim s mocovym ustrojim..kameny atd..

hodnocení

0x

kocky-online.cz/... ;) Vykastrovat by se mělo do dokončení růstu močového ústrojí. Informace se rozcházejí. Někdo říká hodně brzy, dokud se nenaučí značkovat. Ale má to úskalí, že se poruší močové ústrojí a ve stáří jsou problémy. Naši mladí kocoury nechávali kastrovat nějak po 10.měsíci života. ;) Přestože jsou kluci jen doma 2x ročně odčervují. ;) Čip je naprostý nesmysl. Neexistuje jediný registr, kam by člověk kocoura a jeho čip nahlásil a podle čipu našel místo pobytu. Těch registrů je několik a nikdo neví kde jsou a spojení na ně. Ani útulky, ani policie, ani veřejnost. Náš vet říká, že je tvrdě proti čipům, že to je jen tahání peněz z kapes a přibývá míst, kde jsou informace o nás a také přibývá obchodníků s informacemi o nás. *cert* Já si myslím, že byste měla kocourka zajít představit vetovi. Něco jako vstupní prohlídku udělat. On si ho prohmatá, poslechne srdíčko a plíce, zkontroluje zuby, dá něco na odčervení. Doporučí dobu očkování a vykastrování a vy budete vědět, že máte zvířátko vpořádku a zjistíte, jestli se vám vet líbí nebo ne. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]