Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu kočky dát k sobě?

Od: kocky odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

Sice tu není žádná veterina ale i tak prosím o radu či zkušenosti. Mám kocoura ale vykastrovaného a už je navíc starší bojácný pán. Ted ale za pár dní mám odjet na dovolenou (13 dní) a nemám ho kam dát. Napadlo mě k rodičům kteří mají kočku - ale ta je dost domimantní a má ráda jen mámu. Ještě navíc má hárá a řve u toho jako kdyby jí na nože brali. No, jelikož není vykastrovaná tak nevím, zda ho můžu k ní dát. Podle mě, se budou ale prát a to samozřejmě nechci ona má 5 kilo a můj kocour 3kila...a když jí to skončí, bude zase bránit svoje území.

Co mám dělat, tady v okolí nikoho nemáme, kdo by ho chodil krmit. Jedině přítelovi rodiče ( jsou už v důchodu), že by se sem na 10 dní přestěhovali ale to mi připadá celkem blbé to po nich chtít. Mojí mamce to sem trvá z práce dvě a půl hodiny a to je taky dost špatný. A nikomu cizímu na inzerát klíče od bytu fakt dávat nechci...

Co byste v mojí situaci dělali vy?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

První varianta: rodiče sami musí usoudit, jestli jsou schopni zabránit případným roztržkám obou zvířat. A to zodpovědně, podobná roztržka by bez dohledu byla pravděpodobně krvavá...

Druhá varianta, přítelovy rodiče, asi je to špatná volba, hlídat kočku a kvůli tomu se stěhovat...

Třetí varianta, dát někomu cizímu klíče od bytu, a navíc u cizího nemáte zaručeno ani že se o kočičáka postará...

Čtvrtá varianta - přestěhovat kočičáka k přítelovým rodičům?

ronyx*
hodnocení

0x

Z vlastních zkušeností - neřešte to, kočky si poradí (se domluví) i bez lidí. Kocour bude zvědavý, bude se třeba chtít s kočkou kamarádit, ona na něj vystřelí, on se jí bude bát a začne se jí vyhýbat a bude si od ní držet odstup. A bude vyřešeno. Jen doporučte hlídajícím, at hlídají kocoura..mohl by strachem zblbnout a zkusit utéct.
Měl jsem takhle 3 kočky (2 kocoury a jednu kočku) v jedné místnosti. Kočka moje chodí ven ale jinak je domácí, kocour můj chodí ven a je venku víc než doma a na hlídání kocour rodičů co nechodí vůbec ven. Celkem tahle sestava 2 měsíce v kuse. A jediný, kdo dělal občas rozruch byla moje kočka (prostě ženská no:-D) - kocouři se bez zájmu míjeli. Jo a všichni jsou to kastráti.

kocky
hodnocení

Dobrý den,

Děkuji ale je to složité, hlavně protože ona ještě vykastrovaná není a musela ted dostat touhy. No, zkusím je dát k sobě, jinak ho budu muset dát do nějakého kočičího hotelu. :)

pb®
hodnocení

0x

Také dávám po čas dovolené kočky na hlídání k rodičům, kteří mají svoje kočky. Uvykání na sebe může podle povahy trvat i několik týdnů, tak proč je stresovat, když to má být jen na chvíli. Prostě jsou oddělené a střídavě jsou vypouštěné do zbytku bytu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]