Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mé 4 měsíční štěně se včera v noci nejdříve dávilo a po pár hodinách se vyzvracela. Ve vývržku byl rozkousaný nějaký asi vnitřní parazit. Ale ani celodenním hledání jsem nenašla nic podobného. Tak nevím. Přijde mi, že většina toho je nějaký konec parazita. A podle hlavy byl nejspíš oblý.
Děkuji za odpovědi
Podle mne to tasemnice není, ale můžete to být dospělá škrkavka, je to oblá hlístice, nažloutlé barvy a měří až 18 cm. Fofrem k vetovi a pejska odčervit.
Děkuji za odpověď, samozřejmě jsem ji hned ráno odčervila a za 14 dní znovu. Přijde mi, že na škrkavku to má divnou "hlavu" a i ten "vějířek".
Tohle nejspíš není škrkavka, ale pravdu tasemnice, i ta se dá vyzvracet. Škrkavka je oblý červ, konce má zúžené. Psí jsem sice nikdy neviděla, ale z koní lezou po odčervení škrkavky jak hadi, odhadem kolem těch 20ti cm. Zkontrolujte si, jestli jste odčervila přípravkem i proti plochým červům. Některé jsou jen proti oblým a pokud to je opravdu tasemnice, je takové odčervení na nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.