Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napadení psa psem

Od: goldik odpovědí: 3 změna:
Ahoj, mám pejska, jednoročního pitbula. Jednou jsme šli v 22:00 na procházku do blízkého lesíka vedle domu. Nikdy ho nepouštím z vodítka, protože běhá za jinými psi a chce si s nimi hrát, jen někdy takle pozdě večer, když tam nikdo není. Vždycky to bylo v pořádku, ale tentokrát to bylo jinak. Uviděl, nebo spíš ucítil po větru (jelikoš to bylo cca 200m) jiného psa. Rozběhl se za ním jako vždy z důvodu hry. Jenomže ten druhý pes si evidentně hrát nechtěl, tak se začali natvrdo rvát, byl to taky pitbull(o dost starší). Majitel ho taky neměl na vodítku, dokonce neměl ani obojek! Doběhl jsem tam, a začali jsme je odtrhávat. Po chvíli můj pes reagoval na povel pust a pustil, pořád jsem ho držel za obojek. Ten druhý hafan obojek neměl, tak ho jeho pán neměl jak držet. Zkoušel to různě za kůži za zadní nohy, ale nic nepomohlo, pořád držel v zubech mojeho psa za ucho. Pak strčil ruku mezi psy, a jak se můj pes bránil, nevjedomky ho kousl do ruky. Nic vážného. Poté se situace uklidnila. Ukázal jsem mu očkovací průkaz, na což mi řeklže stoho aféru dělat nebude. Nechal se od své známé odvést na pohotovost. Já jsem vzal psa, a ještě zajel na pohotovost pro pejsky, protože ty rány vypadali zle, tam ho ošetřili, a obešlo se to bez šití. Musím podotknout,že ten jeho pes samozřejmě neměl nic. Tohle se stalo v pondělí. Tím sem si myslel že to skončilo, ale mylně... Ve středu, další týden (8 dní), sme se potkali venku (potkávám ho často), a on na mě zpustil tím stylem, že buď mu dám 900Kč za účty od doktora a veterináře, nebo že na mě podá trestní oznámení, to sem se mu vysmál s otázkou za co jako? A on zpustil, že stím zraněním ruky(už tam měl jen malý strup, bylo to to bez šití jen mu to na pohotovosti vyčistili, tohle vím od té známé co ho vezla, on by mi to neřekl) nemůže pracovat, že má neschopenku na měsíc, a že mě bude žalovat. A že chce moje údaje. Odpověděl jsem: Ano, dám vám své údaje, ale vy mi dejte svoje. Na to řekl, že to ani nechce, že si mě policie zjistí. Další smích. Ví sice v kterém vchodě bidlím, ale policajti mají určitě jiné věci na práci. Ale to je mi jedno, klidně. Otázka zní. Myslíte že na mě má právo vymáhat náhradu škody? Uznají mu to úředy nebo policie? Přitom jsem si zjistil, že u městské policie ho znají, protože s tím svým nevrlým psem má furt problémy vůči jiným majitelům psů v okolí. Zrovna den před tím, v úterý na něho jeli měštáci, protože pokousal jiného psa. Udivuje mne ještě to, že opravdu s ním chodí na volno, bez vodítka i bez obojku i normálně přes den, kdy jsou tu v okolí venku qanta psů. Předem děkuji za vaše názory.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

1x
Ahoj, i když nerad čtu tak dlouhé dotazy, tak jsem neodolal. Jasně nám píšeš, že ho tvůj pes napadnul a on se bude chtít na tobě hojit, to by asi udělal každý. V každém případě mu teď nic neplať, třeba to bylo jen zastrašování...nechápu, že jsi takového psa dokázal pustit na volno, co kdyby tam někdo šel? mě dvakrát psi pokousali a zcela odsuzuji pouštění psů na volno a zcela rezolutně odsuzuji chování tzv. bojových psů - můj názor...

hodnocení

1x

Jak se tyto věci řeší po právní stránce nevím. Byl to ovšem váš pes, který si takzv. začal, že si chtěl jen hrát, to nemusí být vždy jasné. Co mě dovede vytočít je, když jdu po chodníku a začne na mě běžet pes, tak ho okřikuji a majitel se ještě cítí dotčen, že je to jen štěně a že si chce jen hrát, nebo mě očuchat. Kdo má poznat, že je to štěně a i kdyby bylo, tak ať si o mě myslí kdo chce co chce, já si prostě se psy hrát nechci.

Tato situace by pro vás měla být poučením do budoucna, prostě myslet si, že je pozdě večer a jsem sám a nic se stát nemůže je mylná

petas*
hodnocení

0x
MYSLÍM SI,ŽE TĚ CHTĚL JENOM OTESTOVAT,JESTLI MU ZAPLATÍŠ ZMÍNĚNÉ ÚČTY.ALE KAŽDOPÁDNĚ BYCH SI DALA PŘÍŠTĚ POZOR. UŽ JENOM PROTO,ŽE BY TEN AGRESIVNÍ PES MOHL TOHO TVÉHO ZRANIT VÁŽNĚ NEBO DOKONCE ZABÍT. ASI BYCH HO NEPOUŠTĚLA Z VODÍTKA POKUD TĚ NEPOSLOUCHÁ.MŮJ NÁZOR. NE KAŽDÝ PES SI CHCE HRÁT. A JEŠTĚ K TĚM ÚČTŮM-JÁ MÁM PRO TENHLE PŘÍPAD UDĚLANOU POJISTKU,ZE KTERÉ BY SE PŘÍPADNÉ ŠKODY ZPŮSOBENÉ PEJSKEM PLATILY.JE TO POMĚRNĚ MALÁ ČÁSTKA ZA ROK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]