Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké antiparazitikum pro velkého psa?

Od: vikacka* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat (hlavně majitelů velkých psů), jaká antiparazitika pro ně používáte? Našemu Německému ovčáku jsme pár sezón dávali obojek Scalibor a byli jsme s ním velmi spokojení. Ale z ničehonic další sezonu se nám stalo, že když pes dostal blechy, držely se mu v zadní části těla (zadek, ocas, prostě od slabin do ocasu). Ale ve předu nic. Mysleli jsme si že je to vadným obojkem, takže jsme koupili opět nový a stalo se to samé - pro změnu s klíštaty. Letos jsme se vrátili k Frontline spot-on (který jsme kdysi používali), ale pes je stejně plný klíšťat. Veterinář nám tvrdí, že takhle to funguje u všech antiparazitik - že se nejdříve klíště musí přisát, aby se pa otrávilo. Ale u Scalibru(když ještě fungoval) jsme na psovi nikdy žádné klíště nenašli. Taky jsem někde četla, že u těch obojků je to u velkých psů způsobeno tím, že je pes prostě velký a ta látka se nedostane všude. Ale u spot-onu to jde přece do krve ne? Takže nechápu, co děláme špatně. :( Máte někdo podobné problémy? Co používáte pro své psí miláčky vy?

Předem díky za odpovědi :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bohemica*
hodnocení

2x

Po špatných zkušenostech se "značkovými" záležitostmi (podle veterináře se stali paraziti částečně rezistentní na často používané účinné látky) používám několik let k plné spokojenosti Neostomozan.

Chovám psí obludy v poměrně početné smečce, k tomu několik mrňousů a jiná zvířata. Od té doby, co používám Neostomozan nemám problém.

Neostomozan se dá koupit volně v lékárně s vet.sortimentem nebo u veterináře. Ředí se 1:10 na roztok, originál obchodní balení je 1000ml za cenu cca 1000Kč, ale stačí si nechat odlít do lékovky např. 100ml, které postačí na 10l roztoku za cca 100Kč.

Psa v tomto doma připraveném roztoku vykoupu ve zvláštní nádobě (pokud máme problém s blechami), psy po koupeli oplachuji mimo "koupací nádobu" a použitý roztok po koupání ještě použiji na vytření a vystříkání prostor, kde se zablešený pes pohyboval.

Neostomozan používám i preventivně jako repelent, tedy čas od času (dle potřeby) psy přestříkám roztokem (a nechám na psech velkých plemen, malá oplachuji) . Funguje bezvadně proti napadení blechami, klíšťaty, před komáry a mouchami a jinému obtížnému hmyzu.

Neostomozan používám jako repelent i pro koně (a s úspěchem doporučuji koňáckým kolegům) a výborně se osvědčuje

i k vystříkání kurníků proti "čmelíkům" ap.

Neostomozan má dvě nevýhody.

1.Nepoužívá se na ošetření kočky.

2. Je levný, takže ho veterináři a obchodníci tak trochu tutlají anebo ho nedoporučují.

Vyhledejte si na netu příbalový leták k tomuto prostředku a uznáte sami, že jeho složení je schváleno k použití. Pokud se budete řídit pokyny uvedené u přípravku, jistě budete spokojeni, zbavíte se dokonale obtížistů a ještě budete moci Neostomozan používat preventivně.

jakoola*
hodnocení

1x

Spot dávám : půlku za krk na tři mista a půlku ke kořenu ocasu , také na dvě , tři místa.Dávám Duowin.

Taky nám Fronline přestal fungovat. Prakticky každý den klíště. Teď máme 14 dní Duowin a zatím bez klíštěte.

borax*

Frontline už nefunguje pěkných pár let...

vikacka*
hodnocení

teď čtu o tom Duowinu, že je jediný na trhu, který zneškodní klíště ještě předtím, něž se přisaje. A veterinář nám právě tvrdil, že nic takového neexistuje, že se kíště musí nejdřív přisát a pak se otráví a umře. Takže jak? :D

flip
hodnocení

0x

Frontline se mi letos neosvědčil ani u psů, ani u koček. Mamka si tento rok na psy nemůže vynachválit Advantix, zkuste ten, já se na něj také chystám..

pb®
hodnocení

0x

Na velkého psa mi byl doporučen Top spot on stronger, balení pro koně po 25ti ml a dávkovat podle váhy psa. Dávku rozdělit na minimálně 3 místa, za krk, na hřbet a kořen ocasu.

katkabeaphar*
hodnocení

0x

Dobrý den, jak už zde někdo tvrdil, vnější ektoparazité se stávají rezistentní na nejběžněji používané antiparazitika, proto doporučuji i já zkusit účinnější látky. Velké zkušenosti i mí kamarádi a známí, kterým jsem to doporučila máme s antiparazitními obojky Beaphar DIAZ Flea (účinná látka je diazinon, která se používá ve vyšších koncentracích i v zemědělství) nebo SOS Flea 70 cm pro velké psy (účinná látka je TCVP-tetrachlorvinphos). Tyto obojky jsou velmi účinné a přívětivá je i jejich cena. Bohužel žádný antiparazitní přípravek (obojek, spot on, sprej) nefunguje 100 % a u každého jedince má navíc individuální působení. Na jednoho pejska může být účinný obojek a spot on přípravky nezabírají a u druhého to může být obráceně. Proto je vhodné vyzkoušet různé přípravky a jednou za čas obměňovat kvůli možné rezistenci ektoparazitů na obsaženou látku.

Dále k spot on přípravkům dodávám, že se nevstřebávají do krve! Látky obsažené ve spot-onech jsou lipofilní, tzn. že se váži na tuk v kůži a ukládají se v mazových žlázách. Při jejich sekreci se pak dostávají s mazem na povrch kůže zvířete, kde působí toxicky na parazita, který s nimi příjde do styku. U antiparazitních obojků se účinná látka (nejčastěji prášek) dostává přes v obojku na kůži zvířete, kde tvoří ochranný film proti parazitům. Mají mnohonásobně delší účinnost než spot on přípravky.

Přeji pěkný zbytek dne a v případě dotazů mi piště na mail

Katka

atilla*

Tak obojky, které zde propagujete, nedoporučuji NIKOMU. Jsou to jen vyhozené peníze. Koupila jsem je našim psům, pak také tyto druhy i pro kočky. Je to pěkný šmejd .Fungovalo to maximálně 1 měsíc. Potom mi kočky i psi přinesly jak blechy, tak klíšťata. Navíc se psům při napadení klíšťaty při použití tohoto obojku udělaly veliké boule. Dokud obojky neměly, ranky po klíštěti se bez jakýhkoliv boulí vyhojily. Výrobce a prodejci těchto obojků uvádí - účinnost 95 -100%. LEŽ!

katkabeaphar*

Bohužel s Vámi nemohu souhlasit! Je mi líto, že Vaši pejsci dostali zřejmě alergickou reakci na nějakou látku ve výrobku, ale to jste vzácná vyjimka! Pokud se podíváte na recenze k tomuto výrobku, zjistíte že jeho účinnost je opravdu vysoká a jak už jsem psala v předchozím příspěvku, některým psům spíše sedí spot on přípravky. Pokud máte problém z antiparazitními obojky, přejděte na spot on přípravky, ale neberte šanci ostatním, kteří by chtěli sami vyzkoušet, co jejich pejskovi nejlépe sedí a nemusí za to platit příliš. Pokud vím, výrobce by v žádném případě nemohl pustit do oběhu závadný obojek, který by poškodil nějakým způsobem zdraví zvířete. Mohu se zeptat co máte za plemena psů? Děkuji za odpověď

pejskar
hodnocení

0x

My nikdy nic nepoužívali. Klíšťata se moc nechytají a když už, tak upadne, nebo ho utrhnu. Blechy jsme nikdy neměli, takže zbytečné vyhazování peněz za jekékoli sajrajty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]