Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem.
Máme roční britskou modrou a začala močit do postele a tam, kde se spí. Jsme s toho zoufalí, už jsem jí v tom vymáchal i čumák, ale dělá to pořád. Je to hrozný, protože to dělá hlavně přes den, když je tam sama a když přijdeme domů, je to zaschlé a není to vidět, ale když pak večer člověk ulehne, je to strašně cítit.
Poraďte prosím někdo, jestli se to dá nějak vyřešit. Díky
Možná se cítí se ustrčená a zanedbávaná a myslí si, že se jí málo věnujete. Tak vás nenápadně upozorňuje na svoji přítomnost.
Zkuste se jí trochu více věnovat.
Za druhé : Rozhodně vám radím kočku nebít a čumák do loužičky nestrkat. Kočka není pes a na kočky bití neplatí, protože mají hodně vysoko práh bolesti.
A za třetí : Kočku nebijte, protože si ji tak leda znepřátelíte. A jak si kočku znepřátelíte, pak přitvrdí. Občurá vám boty a podobně.
Kočku nijak nebijeme a pozornosti má snad víc, než je zdrvávo. Já se kolikrát ani nemám čas učit do školy, protože spolu děláme nějaké lumpárny a tak. No, je možné, že jak je prostě hodně hravá, tak ji to nestačí Vždycky jí utahám a pak tři hodiny spí a pak to začne znova
Takže já to vidím tak, že jí pozornost, která se jí dostává, prostě nestačí
Díky za odpovědi a ještě prosím od další rady. Příčiny jsme odhalili, ale ještě chybí to řešení.
P.S.: Víc hrát si s ní už je opravdu nemožné Je jako mimino
Míša: No, pije akorát. Ale nepije z mystičky, nýbrž z konve na zalévání kytek, protože je líná se sklánět
Obecně se říká, že to kočky dělají na protest proti něčemu. To něco je asi pokaždé něco jiného. Moje bývalá kočička se takhle zachovala párkrát, když přijela domů dcera. Dcera kočku neměla moc ráda, ta to vycítila a pomstila se jí počuráním tašky nebo bot.
Mnoho, opravdu mnoho dotazů a odpovědí na toto téma je na stránkách kocky-online, konkrétně na jejich fóru:
Najdete tam, že to může být už zmíněný protest, někdy i nemoc, u kocourů dospívání...
#kočka+čurá+do+postele Jestli to nepůjde otevřít, zadejte do modrého vyhledávače, protože diskuze o čurající kočce do postele, je v Diskuzi i ve Zvířatech, a poklikejte v archivu. Vagony rad!
[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem z důvodu porušení pravidel poradny. ]
kratast, zklidni se! Kočka to začala dělat až teď. Doposud nebyl problém, až teď a proto se tazatel ptá. Že se tak neobuješ do surovců a do nepravostí!
cobrak, napište, jak jste to řešili a vyřešili. Každá zkušenost dobrá.
cobrak bezva!
Díky za zastání babko Někdo hold nebyl rozumem obdarován
No, vyřešil jsem to zatím tak, že se s ní pořád snažím hrát a dávám jí nějaké dobroty, které dostávala teda ve větší míře i před tím, ale teď když vidím, že se nudí a neví, "do čeho by píchla," tak se ji zavolám a něco jí dám na zub
Každopádně asi vím, proč to dělá. Já jsem ji naučil hrát takovou hru, že se jí někam schovám a ona měl hledá a kdyř na ní pak vybafnu, utíká se schovat a zase bafne ona na mě. No, ale protože samozřejmě nejsem pořád doma a jsem jediný, kdo to s ní hraje, tak se asi zlobí a čůrá
Je pravda, že čůrá vždycky tam, kde ležím já
Ale snad už to bude dobrý teď. Zkusím koupit to, ty kozlíkové kapky a dám jí kdyžtak do suchého záchodu. Uvidím no
Díky každopádně všem za cenné rady a těm se sníženým IQ též, protožě věřím, že si tu virtuálně vyrovnali komplex méněcennosti a věřím, že jim bude líp...
Ahoj "cobrak"
jsem ráda, a moc oceňuju, že se Vaši krásnou "micinku" snažíte pochopit - obávám se ale, že nakonec nezbude jiné řešení, nežli kastrace (pohlavní pudy se u koťat začínají projevovat právě asi v 1 roce stáří - jak u kocourů, tak u koček) - ale i kozlíkové kapky dělají divy! - jejich pomocí přinutíte kočku dělat i to, o o co dosud neměla zájem. Je to pro ně droga.
Pokud chcete kočku na chov - tak se poraďte s veterinářem - existuje i hormonální kastrace - ale o tom nic moc nevím, jenom se obávám, že by to kočce po dlouhodobé aplikaci mohlo zdravotně ublížit. Tak ahoj.
No, kastrace je nevyhnutelná Máme jí jako mazlíka, ne na chov, takže to, že bude vykastrovaná, nebude nijak vadit. Koupím kozlíkové kapky a uvidíme
Napíšu, pokud to udělá zase
Ale bacha - kozlíkové kapky ji mohou ještě víc "vyrajcovat"! Než ji vykastrujete, ovoňte jí raději jenom záchod a okolí. Anebo se na to rovnou vykašlete. Uvidíte sám(a).
Čumák jí v tom nemáchejte a ani ji nebijte, je to naprosto zbytečné.Dělá vám to schválně , raději zapřemýšlejte čím jí tak vytáčíte ,Britky jsou příšerně nafoukané holky.Něco se u vás změnilo a jí se to nelíbí, také už není kotě a tak se chce prosadit. Kastraci neodkládejte, nejspíš to pomůže a prozatím zamezte přístup k posteli. A pozor na boty , jak nebude moct do postele , tak se pomstí na vašich botách.
Člověk tu chce poradit s problémem a oni mu hned chtěj zabít kočku a udělat si z ní pás Bože, to je teda kuktura
Nechte toho a raďte, je to nepříjemný to furt čistit a i finančně nákladný...
Promon: No, dovolte teda! To je od vás opravdu moc. Je to modrá britská, takže je to kočka chovaná doma. Má svůj suchý záchod a žadný problém s ní nikdy nebyl. Jen teď se jí něco začalo nelíbit a tak se takhle mstí. Hluboce jste mě zklamal Promone!
Pro "cobrak"
nevšímejte si "blbců", kteří nemají rádi kočky! - britská modrá je nádherný exemplář!
Naše kočka tak taky protestuje, když se jí něco nelíbí, ale taky, když má špinavý "záchod" - je třeba jej denně čistit. (nějaké granulovací stelivo), aby jí nesmrděl. Pokud s ní dosud nebyly problémy, tak to může být tím, že se mrouská - mělo by pomoct vykastrování, pokud ji nechcete na chov.
Mojí známé taky kočka čurala do postele, ale s kastrací to přestalo. Tak přeju hodně úspěchů a zdravím Vaši krásnou kočku. Marcela.
doplněno 20.06.13 13:44:prádlo pořádně vydrhnout mýdlem a vyprat - a použij SAVO.
Bože, to je teda kuktura
Zajímavý povzdech od někoho, kdo spí v kočičích ch...ách
Nezlobte se, taky mám rád kočky i psy, ale v okamžiku, kdy kočku nachytám v posteli tak letí z okna. Kocouřisko to moc dobře chápe, běžně se vyvaluje ve svém pelechu, ale občas holt zkouší, kde jsou mantinely . Kočky i psy jsme měli odjakživa, ale vždy šlo o kočky, které byly ,,venkovní´´ prostě žádný kočičí záchod, kočky si vždy mňoukly, když chtěly ven. A na noc tam šly automaticky.. Když holt kočku omezujete v možnosti jít ven, tak se nedivte, že se děje to, co popisujete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.