Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyndat čip pejskovi

Od: astik odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, má někdo zkušenosti s vyndáním čipu pejskovi? Jak to proběhlo? Bylo nutné pejska uspat či jen lokálně? Mám štěně yorkshira a bude mít max 2-2,5kg a ten čip je opravdu velký - bohužel dělají jen jednu velikost - např. vlčák a york je trochu rozdíl ;) Navíc mi ta věcička připadá i "nebezpečná". Navíc mám pocit, že mu ten čip i vadí:(Díky moc za příspěvky :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Také máme yorka a má čip. Čip není zase tak velký a našemu naprosto nevadí. Dá se snadno nahmatat, ale nijak psovi neškodí. Pokud Vašeho psíka čip dráždí, což se může stát, nebo putuje z místa na místo, obraťte se na veterinře. Jen ten může rozhodnout o vhodnosti čip vyndat, nebo ne a řekne Vám, co to obnáší. Pokud psíkovi však čip nevadí a jde jen o Váš pocit, pak si myslím, že veterinář odmítne čip vyndat jen tak pro nic za nic...

bohemica*
hodnocení

2x

Vyndat psovi čip bych rozhodně nedoporučovala. V podkoží, kde se nalézá psovi čip nemůže vadit, jeho velikost je nepatrná a "aktivní vlny" vysílá pouze v dosahu zapnuté čtečky čipů. Riskovat psí natkózu a vrtat se mu po krku kde má čip, je naprostý nesmysl. V každém případě jsou klady čipů početnější než případné zápory (ani o žádných nevím) .

Váš pocit, že psovi čip vadí je spíše opravdu jen pocit .

emilka12*

Mám naháče a čip je přez kuži na pohmat dost venku.Psovi to nevadí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]