Nejste přihlášen/a.
Přeji hezký den všem,
na chatě "máme" polodivokou kočku. Žije volně, v podstatě nikomu nepatří, ale přijde a čeká, že dostane něco k žrádlu. Takhle volně žije již několik let. Cca před 14 dny se objevila s lysinou na krku, respektive zezadu na vazu, Vytrhané chlupy a strupy. Nejdříve jsem si myslel, že se někde porvala nebo, že ji chytil pes, ale teď mě napadlo, jestli by se nemohlo jednat o nějakou kožní nemoc. Podařilo se mi ji vyfotit a zajímá mě, zda někdo neví jestli je to zranění způsobené jiným zvířetem nebo jestli se jedná o nějakou nemoc. Rady typu abych ji vzal a odvezl k veterináři jsou v podstatě k ničemu, protože je velmi těžko polapitelná a já nemám chuť být celý podrápaný.
Dík Honza
Dobrý den, nejsem odborník, ale řekl bych, že to nemoc není. Bude to zranění, které bylo asi jen menší, ale při hojení svědilo a kočka se pořád drbala, až si udělala tu větší lysinu. Mohlo se to stát různě, ale asi se poprala s jinou kočkou (pes většinou nemá šanci kočku chytit). To zranění se asi hojí, tak uvidíte, jaký bude vývoj. Stejně nemůžete nic dělat. A pokud by to byla choroba, tak stejně na ní nesaháte.
Hlavně, aby se ta lysina nezvětšovala, protože bude špatně zarůstat. Zdravím!
doplněno 17.06.13 11:14:Fakt je, že ten obojek, jako tvůrce zranění, mne také přišel jako možný. Záleží, kde k němu několik let volně žijící a polodivoká kočka přišla a hlavně, jak ho má dlouho. Vím, že kočky si kupují "viskas", ale jak často si kupují obojky, tak o tom reklama mlčí. Bylo by dobré, aby si tazatel uvědomil, zda tento obojek měla ta kočka vždy, resp. od kdy.
doplněno 17.06.13 17:17:Když se dívám na tu fotku, tak bych neřekl, že by ten obojek byl nějak těsný. Ovšem, kdyby se ho nějak podařilo sundat, tak to té kočce prospěje a urychlí to hojení rány. Takto ji to musí při pohybu bolet.
Ta kočka je tak trochu unikát. Její páníček před cca 10 lety zemřel. Obojek jí dal on. Já sám osobně jí znám 9 let a sousedé říkají, že je minimálně 13 let stará. Od smrti páníčka žije celý rok venku a celou tu dobu má obojek na krku, takže obojkem to určitě není. Kolem se pohybuje ještě několik koček, takže to bude pravděpodobně zranění z nějaké šarvátky. Podařilo se mi při žrádle jí nalít na tu lysinu genciálku. Doufám, že jsem něco nezkazil, ale myslím, že genciálka nemůže ublížit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.