Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám doma malého psa křížence, je u nás tři měsíce a je cca 2,5roku starý, z útulku. Zvyknul si u nás, snažíme se o cvičení poslušnosti. Jenže před týdnem začala o patro níž hárat fenka a od té doby je z našeho psa totální mimoň. Doma kňučí, pobíhá sem tam, nezajímajího hračky, hraní se mnou, skoro nežere, pamlsky ho nezajímají, neposlouchá a neplní ani povely co už umí a neustále žadoní o to jít ven. Venku nos k zemi a pobíhá jak střelenej ze strany na stranu, co vodítko dovolí, na volno ho teď nemůžu pustit ani za městem na louce. Naprosto hluchej, všechno co jsme ho naučili zapoměl. Pokud potkáme psa, chce se hned rvát (dřív to nedělal), fenky náruživě očuchává. Pokud chytí stopu té háravé fenky, tak ho nezastaví nic, klidně se vyvlíkne z vodítka/kšír během vteřiny a je v pr...pryč. Navíc sousedi mají tu fenku převážně na balkoně pod náma, takže já si nemůžu na balkon otevřít, pes by se zbláznil. Je nějaká možnost (krom kastrace, to beru jako poslední možnost) jak psovi i nám ulevit? Mám trvat na plnění povelů a dál s ním cvičit nové věci? Existuje nějaká možnost jak ho zajistit na procházce proti vyvléknutí z vodítka/kšír? Přivítám i další tipy a rady.
Takže jedině přežít ty cca dva týdny, hmm snad se nezblázníme oba :D Teď jsem si tu počítala, že v našem paneláku žije 16psů. Ani si netroufám odhadovat, kolik z nich jsou fenky
.Vydržet,pak zas bude jako dřív.Měla jsem fenečku a litovala pejsky,když se hárala,ona to nebyla sranda ani pro nás,když chtěla za psíkama.Protože jsme na sídlišti,tak nám pod oknama "řvali" pejsci,utíkali páníčkům.A naše potvůrka měla své vyhlédnuté pejsky,které vyloženě provokovala,chodili jsme s ní nakrátko a brali ji do náruče před pejskama,ale pokud se jí to podařilo,táhla nás pod balkony,kde bydleli a tam se procházela a jen čekala,až začnou doma vyvádět.Takže "radosti "jsou i u feneček.Jsou to holt zlatíčka.
Místo kšírů (asi je má volné, když se vyvleče) použijte polostahovací obojek. Ten mu přetáhnete přes hlavu a pokud pes potáhne tak se stáhne kolem krku. Je udělaný tak, aby neškrtil, jen se z něj nevyvleče. Vemte psa do obchdu a poměřte si to na místě, nesmí se převlécz přes hlavu pokud bude stažený. Tady je k vidění, prodávají se i nylonové mavez.cz/...
Jinak co se týká vašeho dotazu, bohužel, nedá se nic dělat. Možná vyžadovat poslušnost i takovémto případě a nerezignovat... Ale nevím nakolik máte psa vycvičeného. U nás na cvičák chodíme i s háravkama, psi si hold musí zvyknout, že se plní povel šéfa ať tam je háravka nebo ne a funguje to, pravda jsou troch roztěkaní ale poslouchají... Když to napíšu tak jak to je, tak : já jako vedoucí smečky, mám na háravou fenu jidiný nárok, nikoliv pes o stupeň níž (vlastně on je ten poslední)...
Díky za tip na obojek, určitě vyzkouším.
Vycvičený zatím moc není, máme ho z útulku a zatím spíš zjišťujeme jeho povahu, strachy a špatné návyky z předchozího života kdoví kde a on se ujišťuje v tom, že nám může věřit. Před touhle hárací epizodou zvládal přivolání v klidném prostředí, sedni, lehni, ticho ale nic z toho ještě nebylo na sto procent. V neděli jdeme poprvé na cvičák, nechci z něj mít obranáře, jen spolehlivého společníka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.