Nejste přihlášen/a.
Prosím vás jak se máme zbavit blech na psovy, doma máme pořád uklizeno, pejsek už na sobě měl Frontline, a furt to má na sobě, už si fakt nevíme rady...:/ nemáte nějaký tip, moc prosím!
Kupte si od veterináře přípravek, který se nakape psovi za krk. Má platnost asi měsíc, takže zahubí nejen blechy, ale i ty další, co se teprve vylíhnou. Má platnost i na klíšťata. Také je možnost koupit obojek proti blechám a klíšťatům, který je účinný půl roku. Já jsem ho kouilanaší Miculce a je pokoj. Vždy si přinesla něco z venku.
Gruntovat kvůli blechám nemá cenu, je to jen ztráta energie a všechna vajíčka stejně nezlikvidujete. Chce to něco, co zabíjí nejen dospělce, ale hlavně ta vajíčka a to Frontline (fipronil) zkrátka není. Musíte zvolit jinou účinnou látku. Když Frontline, tak jedině spot-on Frontline Combo, který má v sobě krom fipronilu i metopren, který právě hubí bleší vajíčka. Mě se osvědčil Top spot on (permethrin). Blechy nejsou jednorázová záležitost, počítejte s tím, že během sezony může být pes nakažen několikrát. A ještě malá rada na závěr, větší balení vyjdou výrazně levněji, takže mně na psím fóru poradili na psa cca 60kg koupit Top spot on stronger v balení po 25ml, což je pro koně a na dávkovat podle váhy psa. Účinná látka i koncentrace je stejná, akorát v malém balení chtějí asi 200Kč za 3x1ml a ve velkém asi 650Kč za 25ml.
Frontline se nám absolutně neosvědčil. Máme od veta spot on za krk, teď si nevzpomenu na jméno. V lékárně se to neprodává, jen na veterině. Jedna pipetka vyšla na 120 Kč,- (Frontline 147,-) a měli jsme ji 2 měsíce než se objevila blecha nebo klíště, super. Teď je budeme brát, tak jestli na to nezapomenu tak zjistím název a písnu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.