Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V kolik hodin chodí spát slepice?

Od: lidus* odpovědí: 9 změna:

Vážení rádcové a především chovatelé slepic. V kolik hodin chodí spát vaše slepice? Máme na chalupě otvírání vráno v 6h a zavírání večer ve 21h, dnes jsme zjistili, že 4 slepice to zavřelo na dvoře a nevypadaly, že by chtěly jít spát. Můžu to nastavit na pozděj ale myslím, že 21h je dost. Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

Co si pamatuju, tak sousedovic slepice začínaly pomalu zalézat domů, když jsme se ubírali k večeři, okolo 6. až 7. hodiny, o letních prázdninách. Asi máte slepice křížené se sovama... *smich*

mahan
hodnocení

0x

Zdravím,tak naše slepice chodí spát nejpozději v 19hod v 21 to ani náhodou a to chováme slepice30let,nikdy se mě nestalo že by ještě v 21h byly venku.

sebod*

Lidus. Když chodí slepice dlouho do kurníku, tak to je většinou způsobeno tím, že se tam něčeho bojí. Bývá to třeba v případě, že se v kurníku objevila lasička nebo kuna.

lidus*
hodnocení

Nám 6 slepic chrápe od 17h, dalších 10 nejpozděj po 19h a jen 3 nebo 4 zblblíci jsou ještě po 21h na dvoře a vesele si zobou. Když tu nejsme tak holt asi spí někde na mlatě jelikož do kurníku se nedostanou dřív jak v 6h ráno. Dnes jim manžel otevřel tak šly. Kuny se nám podařilo zlikvidovat i sousedi říkají, že je konečně od nich pokoj a že víc jak rok už tu nejsou. Ale kdo ví? Manžel už je nachystaný na číhanou, tak uvidíme.

myse*

moje blbky taky courají...dokud se nezačne smrákat... jenom jedna zalézá brzo (je to důchodkyně), tak kolem sedmé, ale jak vlezu do ohrady a něco tam nasypu, tak je hned zase venku. Já je nezavírám na noc vůbec, mají volný přístup z/do kurníku i na pole... Mají se luxusně.

uska*
hodnocení

0x

Chodím zvírat 20,30 hodi a jak mě opozdilci vidí, tak prchají spát. Jen perličky musím nahánět, ty by spaly v korunách stromů. 21 hodin je dostačující, to už se stahuje škodná.

kohouts
hodnocení

0x

Slepice jdou spát podle světla. Navíc pokud bude příští den deštivo,ošklivé počasí,courají venku déle do večera než obvykle. Nastavte si to spíše na dýl a´t se Vám to zavírá,když už skutečně venku žádné nejsou.Ony špatně vidí když už je příliš šero.

.

hodnocení

0x

Jela jsem kolem zahrady, kde v dešti couraly slepice a vzpomněla jsem si, že se říkalo, když déšť je jen přeháňkou, slípka se schová. Když bude pršet dlouho, zůstane na dešti.:D

lidus*
hodnocení

No, dík akorát dopršelo a naše slepice se radostně sprchovaly.Manžel dva večery číhal a jediný úlovek byla myš(tu by zvládla kočka), Včera šly slepice spát všechny ve 21, 2O tak jim zavírání o půl hodiny posunul. Snad to bude stačit. Všem díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]