Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maltézáček -štěně ničí dveře,když je doma sam

Od: lm® odpovědí: 7 změna:
Naše malá fenečka (4 měsíce) když je doma sama škrábe na dveře a tím je ničí.Nestává se jí často,že je doma sama,pracujeme
na směny a většinou doma někdo je,byť třeba spící po noční,ale je.Někdy jsou však situace,že musí být doma sama.Za naší přítomnosti může všude,jinak ji necháváme v obýváku a kuchyni je to propojené,takže místa má dost.Nechceme ji v naší nepřítomnosti ponechat volný přístup,aby nespadla někam ze schodů,je takový zvědavec všudevlez.Máme tam kvůli ní sice ohrádku,ale znáte to,je malá ,poradila by si...Prosím o vaše zkušenosti a rady jak tomu škrábání dveří zamezit.Děkuji Lenka

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

1x
Obávám se, že nijak - tohle je její forma protestu proti samotě. Možná PŘIMĚŘENÝM trestem (i opakovaným) PŘI PŘISTIŽENÍ u nežádoucí činnosti, protože dost pochybuju, že se s ní domluvíte. jPokud vadí podřené dveře, dejte na ně tenký plech proti poškrábání, nebo zavírejte psíka tak, aby se ke dveřím nedostal.
Hezký den.

naiky
hodnocení

0x
Náše fenečka to taky dělala dokonce 5-6 let. Ted jí je 8 a nic. Také nám okusovala dveře, skříně i zdi! Ale jen když doma byla sama. Ted jsem skoro rok doma a nic nám neničí- MOŽNÁ Z TOHO VYROSTLA. Jinak zkuste repelenty proti okusování dveří pro psy ty trochu zabírají, pokud tím dveře budete stříkat často, vaše fenečka (zvlášt když je malá) možná přestane. Nebo zkuste hračky které vypouští různé zvuky, aby se nenudila.

kozoroh*
hodnocení

0x

Zkuste ji pokárat, když ji přistihnete, nebo si s ní více hrajte, když máte volno. Jestli máte zahradu, tak ji pusťe na zahradu. Kupte jí hračku se kterou by si hrála. :) Moje fenka brala ponožky, boty, no prostě co jí přišlo pod nos tak to vzala. Začala jsem ji zato kárat a už to nedělá, teď jí jsou 3 roky a je celkem hodná.

beruska*
hodnocení

0x

Toto jsme také byli nuceni řešit, máme maltézačí holčičku od čtyř měsíců a pokud jsme ji nechali doma a zamkli dveře, tak nejen že demolovala, ale vyla jako vkl, že to bylo slyšet o ulici dál. Manžel se smál, že pokud ji necháme doma, tak až se vrátíme domů bude nám stát u baráku Srstka s Kubišovou. A tak jsme to vyřešili ústupkem - dva měsíce chodila se mnou do práce a teď ji ráno vozíme "do školky" k mému tatínkovi. V září jí budou 2 roky a doma sama ještě nebyla. Asi to je hodně společenské plemeno, až bych řekla rozcapené, ale naše...(JaBeruska@seznam.cz)

dusatka*
hodnocení

0x

S repelentem, jak píše al bunda, mám velice dobré zkušenosti. Stojí teda přes stovku, řešili jsme tím okusování, a to skutečně pomohlo. A celkem mě překvapilo, že to nesmrdí. Bála jsem se, že budeme vyhánět čerta ďáblem *cert*

martina30*
hodnocení

0x

Bohužel je to štěně a ve 4 měsících začínají zoubky špičáky vypadávat a tím si pomáhají,je to i že pejsek se nudí,ale zabránit se dá koupit podložku z rákosí nebo něco co může zničit,ale dveřím to neuškodí.Do roku a půl hold štěně bude trošku zlobit a okousávat.tak Rada vše na co dosáhne pryč a hlavně květiny ty jsou nebezpečné.

martina30*
hodnocení

0x

Ještě k tomu kárání,jelikož štěně nepřistihnete ihned,ale až dojdete domů.Tak kárat mírně a to vzít ho k tomu místu a říci fuj,nesmí.Pokud ho chytnete jak okousává nebo škrabe na dveře pokárání může být přísnější,ale nikdy neplácat po hlavě.Vždy směřujte na zadek.Dobré jsou noviny.Vysvětlení proč pokárat mín ,když dojdete domů štěně už to co provedlo tak nevnímá naopak pokud ho chytnete ihned tak ví ,že provedlo něco špatného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]