Nejste přihlášen/a.
Dobrý den máme doma dvě 2,5 roku staré oblovky které měly vajíčka tak jsme 4 vindali a nic se z nich nevyklubalu rozlouskli jsme je a v nich nic nebylo.Potom nakladli další a další a další snůšku pokaždé jsme pár rozkřápli a v nich nic jedna teta jich od nás chce a tak čekáme až se vylíhnou a pořád nic prosím poradte jak to udelat aby se s tych vajicek neco vilihlo
Pokud jsou vejce prázdná, tak jsou neoplodněná. Popište podmínky chovu, krmení, teplotu apod.
Z netu:
Vajíčka, která chcete nechat vylíhnout, dejte zvlášť od rodičů do dobře větrané krabičky a při stejné teplotě a vlhkosti jako mají dospělé kusy můžete za deset dní očekávat líhnutí prvních šnečků. Čerstvě vylíhnutá oblovka je velká pár milimetrů, dbejte na to, aby měly ihned k dispozici sépiovou kost nebo jiný zdroj vápníku. Zbytky skořápek z jejich vajíček neodstraňujte, mladé oblovky je během pár dní sežerou. Krmte je stejně jako dospělé. Mláďata rychle rostou a čím více mají prostoru, tím rostou lépe, takže je brzy rozděluji do krabiček 15 x 10 x 7 cm po deseti kusech.
Krmíme je ovesnými vločkami,salátem okurkou,(někdy nastrouhanou mrkev) + sépiovou kost apod. teplotu mají trochu víc než mi čili 21-24 stupňů (každý den rosíme)
doplněno 06.06.13 18:01:stejný problém má i moje kamarádka.
Vypadá to, že máte vše ok, teplota, rosení... možná trochu zpestřit jídelníček - více zeleniny (ne ovoce a v nikdy ne citrusy), piškoty, granule pro vodní želvy, vajíčko, v létě pampeličky apod.
Důležité je také, jak jsou staré...? Ale jak píšu, u prvních snůšek je zcela normální, že jsou vajíčka neoplozená. Více SZ.
Poslala jsem ti zprávu - oranžová lišta nahoře "Vnitřní pošta".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.